ZBOG OVOGA BI MINISTAR RUŽIĆ MORAO DA SE POSTIDI! Nastavnik informatike objavio poruku nakon masakra: JA SAM KRIV!

Autor:

Vesti

05.05.2023

14:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Ružić krivicu svaljuje na Zapad

ZBOG OVOGA BI MINISTAR RUŽIĆ MORAO DA SE POSTIDI! Nastavnik informatike objavio poruku nakon masakra: JA SAM KRIV!

Foto: Tanjug/RADE PRELIĆ

- Bio sam deo Radne grupe za suzbijanje nasilja u školama. Ljut i besan sam na sebe, radilo se izuzetno sporo i nekvalitetno. Ja sam kriv - iskren je i emotivan u svojoj izjavi za beogradske medije predsednik Foruma srednjih stručnih škola i nastavnik informatike u Školi za negu lepote Milorad Antić. Posle masakra u Osnovnoj školi na Vračaru, za razliku od ministra prosvete Branka Ružića, on oseća i priznaje odgovornost.

Na čelu Radne grupe koja je formirana nakon slučaja u školi u Trsteniku, kad su đaci maltretirali svoju nastavnicu i izmakli joj stolicu, bio je upravo ministar Ružić. Ipak, on svoju krivicu ne pominje. Ministar Ružić krivicu svaljuje na Zapad.

- I ti si odgovoran, ministre. Krivica je i ministra prosvete – moralna ili nemoralna, nazovite to kako hoćete.  Čoveče, desilo se nešto tako strašno u sektoru koji ti vodiš. Ovde niko ne snosi odgovornost - primećuje Milorad Antić i dodaje da bi ministar Ružić trebalo da podnese ostavku.

- Sve to što se desilo nastavni u Trsteniku posle toga su usledili sve veći i veći problemi - kaže Antić koji svoju krivicu vidi u tome što mere radne grupe nisu bile efikasnije.

- Učeniče, ako imaš jedinicu iz vladanja, moraš da ponavljaš razred. Veći broj psihologa, ali da rade, a ne da ispijaju kafe. Da se otvori karton za učenika s neprimerenim i devijantnim ponašanjem. Da se učenik čim napravi teži prekršaj suspenduje s nastave, a ne da ostane i iritira i đake i nastavnike i čitavu školu. Prebio si nekog i ti i dalje sediš u školi, šta to znači - ljut je Antić.

Sagovornik na kraju predlaže i da se nakon masakra u školi „Vladislav Ribnikar“ uvedu privremene mere, kako bi se kolektiv stabilizovao.

Prema njegovim rečima, to podrazumeva da se u tu školu pošalju neki „ljudi sa strane“, da bi se utvrdili svi propusti i rad normalizovao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading