NE PAMTIMO DA SE OVAKO NEŠTO DOGODILO! Danica Grujičić saopštila NAJNOVIJE informacije o stanju ranjenih u dva MASAKRA

Autor:

Vesti

05.05.2023

13:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj su puštena kući, ali je devojčica nažalost i dalje kritično

NE PAMTIMO DA SE OVAKO NEŠTO DOGODILO! Danica Grujičić saopštila NAJNOVIJE informacije o stanju ranjenih u dva MASAKRA

Foto: printscreen

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić obratila se javnosti ispred Urgentnog centra u Beogradu i saopštila kakvo je zdravstveno stanje teško povređenih u dva masakra koja su za manje 48 sati zadesila Srbiju.

- Medicina nije zakazala. Veliki broj mojih kolega otišli su na zasluženi odmor, radilo je šest sala istovremeno. Tragedija je velika, ne pamtimo da se ovako nešto dogodilo.

- Ni u vreme masakra na Vračaru ni juče medicina nije zakazala. Dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj danas su puštena kući. Nažalost, devojčica je kritično. Deca i nastavnica koji su smešteni u Uregntnom centru su dobro. Dečak koji je ranjen na više mesta i dalje je looše i ne pokazuje znači pokretljivosti - rekla je Grujičić i dodala:

- Moram da se zahvalim Hitnoj pomoći Mladenovca koji su u roku od 10 minuta bili na mestu događaja, Hitnoj pomoći Smedereva koji su stigli u Malo Orašje za 15 minuta i Hitnoj pomoći Beograda koja je stigla za 37 minuta. Policajci su rekli da nisu mogli da veruju da je prvo stigla Hitna pomoć pa oni. Hvala svim mojim kolegama, i tehničarima i medicinskim sestrama. 

Svi ranjeni u Mladenovcu imaju prostrelne rane i ugroženi su, rekla je Grujičić.

- Devet naših psihijatara je otišlo u školu "Vladislav Ribnikar" da pruži podršku deci i roditeljima. Molim sve roditelje, aman, sklonite to oružje - apelovala je ministarka. 

Dva dečaka koja su lečena u Tiršovoj su puštena kući, ali je devojčica nažalost i dalje kritično.

Dečak i devojčica su dobro, spušteni su u intenzivnu negu što znači da izlaze iz krize. Drugi dečak je teško, ima oštećenje kičmene moždine.

Podsetimo, u masakru u selima kod Mladenovca Uroš B. je ubio osmoro i ranio 14 ljudi, a u sredu je učenik sedmog razreda ubio osam đaka u OŠ "Vladislav Ribnikar" u Beogradu i čuvara, a ranio šestoro učenika i nastavnicu.

U UC je smešteno troje đaka, od kojih je jedan teško povređen, i nastavnica, a u "Tiršovoj" je troje dece, među kojima devojčica koja je i dalje kritično.

U Urgentnom centru, u KBC "Dragiša Mišović" i u smederevskoj bolnici smešteni su povređeni iz masakra u okolini Mladenovca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading