VATRENO ORUŽJE NIJE IGRAČKA! Slavna sportistkinja PROGOVORILA o tragediji koja je Srbiju zavila u crno!

Autor:

Sport

05.05.2023

13:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović Anđušić izjavila je da vatreno oružje nije za decu i zapitala se zašto je dete od 13 godine vežbalo na vatrenom oružju.

VATRENO ORUŽJE NIJE IGRAČKA! Slavna sportistkinja PROGOVORILA o tragediji koja je Srbiju zavila u crno!

Foto: prinstcreen/instagram.com

Pre dva dana osmoro dece i radnik obezbeđenja ubijeni su u oružanom napadu trinaestogodišnjeg učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u centru Beograda. Tom prilikom, šestoro učenika i jedna nastavnica su povređeni, a napadač je uhapšen.

- Mučni dani, mučni treninzi... Zemlja se okreće, život se nastavlja, ali svaki metak koji opalim stvara mučninu u stomaku. Zašto je dete od 13 godina vežbalo na vatrenom oružju? Zašto je dete imalo pristup tatinom pištolju? Uvek sam mislila da moja mama greši što krije delove tatinog pištolja po stanu, još na različitim mestima, da niko ne zna gde, jer šta ako uđe provalnik, a ti se ne možeš odbraniti? - navela je Ivana Maksimović-Anđušić, koja je 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila srebrnu medalju.

Foto: prinstcreen/instagram.com

Ivana Maksimović-Anđušić

Supruga košarkaša Partizana Danila Anđušića je navela da vatreno oružje nije za decu.

- Streljaštvom se deca počinju baviti u tom periodu, ali isključivo u streljanama, gde se gađa vazdušnim oružjem i uvek uz nadzor trenera i prikladnu obuku. Iako bih volela da moja deca upoznaju streljaštvo, možda da se i bave njim, za sve postoji vreme i mesto i oružje prikladno godinama. Čak i ako dete pokazuje sklonost ka ovom sportu, a nema dovoljno godina... - dodala je srpska reprezentativka i nastavila:

- Tu su puške na gumene metke, puške na lasere i tako dalje. Deca su naše ogledalo, deca stiču hobije gledajući nas ili ono što im ponudimo. To neka nam je uvek na pameti, kao i da je odgoj i sigurnost dece u našim rukama - zaključila je Ivana Maksimović-Anđušić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading