HITNO FORMIRATI ZSO! Jasna poruka Šolea posle telefonskog razgovora sa Vučićem! DOGOVORENO I JAČANJE SRPSKO-AMERIČKOG PARTNERSTVA!

Autor:

Vesti

27.04.2023

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekujemo konstruktivan sastanak 2. maja u Briselu, naveo je američki zvaničnik.

HITNO FORMIRATI ZSO! Jasna poruka Šolea posle telefonskog razgovora sa Vučićem! DOGOVORENO I JAČANJE SRPSKO-AMERIČKOG PARTNERSTVA!

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Vučić i Derek Šole

Specijalni savetnik američkog Stejt departmenta Derek Šole ukazao je u telefonskom razgovoru sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da je hitno potrebno formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO).

 

 

Šole je u objavi na Tviteru izrazio očekivanje da će sastanak na najvišem nivou u okviru dijaloga Beograda i Prištine 2. maja biti konstruktivan, prenosi Informer pisanje Tanjuga.

- Suštinski i pozitivan razgovor sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Dogovorili smo se da nastavimo da jačamo američko-srpsko partnerstvo i zajednički fokus na napredak u dijalogu, a posebno imajući u vidu hitno potrebno formiranje ZSO. Očekujemo konstruktivan sastanak 2. maja u Briselu - naveo je američki zvaničnik.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (99)

Loading
Jelena

27.04.2023 19:08

Kurti će konačno morati da formira Zajednicu srpskih opština kad ga Šole pritisne.

Kosta

27.04.2023 19:09

Pa nadam se da će se konačno videti rezultati tog partnerstva.

Mišo N

27.04.2023 20:05

@Kosta - Kosta: Kurti je dobio ozbiljno upozorenje od Amertike da mora da formira ZSO i to odmah.

Miro Đ

27.04.2023 20:11

@Kosta - Kosta: Verujemo da je ovog puta pritisak Amerike iskren i da će Priština u najskorije vreme morati da formira ZSO.