BICERBA JE DONELA RADOST NAMA U SRBIJI! Vučić u Valjevu: Beskrajno smo zahvalni! Tek će biti napretka

Autor:

Vesti

20.04.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bicerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja

BICERBA JE DONELA RADOST NAMA U SRBIJI! Vučić u Valjevu: Beskrajno smo zahvalni! Tek će biti napretka

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom otvaranjaa fabrike "Bicerba" u Valjevu istakao da je razmišljati lako, delovati teško, a ponašati se kako neko misli najteže.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksandar Vučić

 

- Bicerba je uvek verna sebi, i posluje po tradiciji. Od kada je Andreas prodao kompaniju porodici Kraut, Bicerba je donela radost nama u Srbiju, i beskrano smo zahvalni proodici Kraut, kao i svima koji su radili na ovom projektu. Mi smo pre godinu dana položili kamen temeljac, i obično ljudi misle da se to radi pre ili posle izbora, a od svega toga malo kakvog rezultata bude - rekao je Vučić.

 

 

Ovo nije samo bitno zbog plata, već je ovo mesto zbog kog će Valjevo imati više novca. Ovde dolazi još jedna fabrika, pa će po završetku puta Valjevo imati prednost u odnosu na druge krajeve Srbije, naveo je predsednik.

Vučić je dodao da se očekuje i železničko čvorište koje će biti u Valjevu.

- Čujem često kritike za opštu bolnicu. A za razliku od ovih pre nas, mi radimo idejni projekat. Kasnimo tri meseca sa tim, jer smo morali da ga menjamo. Ali, gradimo više od toga što smo hteli, koštaće oko 90 miliona evra - najavio je Vučić.

Predsednik se potom zahvalio Andreasu koji je uložio veliki npvac u izgradnju Bicerbe, dodajući da Srbija veruje u ovaj posao.

Foto: TV Pink/printscreen

Otvaranje fabrike Bicerba

 

- Ono što bude proizvedeno u Valjevu, biće najbolje na svetu. Uz srpsku pamet, naravno - naveo je Vučić.

Vučić je, komentarišući solarne panele, istakao važnost okretanju ka zelenoj agendi.

- Neko se zapitao, jedan komentar sam čuo... Neko je rekao kako je Andreasov govor bio dug, ali to je dokaz koliko je on truda uložio. Znamo da za njega nema veće radosti i obaveze za njega. On je samo želeo uz izraze zahvalnosti da pokaže koliko to njemu znači. Jer posle godina i decenija, propadanja ovog kraja, kako za Beograd, tako i druge zemlje, u Valjevo, i kolubarski okrug se vraća nada da mođemo da živimo i da radimo bolje. Želim da vas obavestim da nemačke kompaije danas zapošljavaju više od 80 hiljada ljudi, a nadam se da možemo da dođemo do brojke od 100.000. Hvala gospođo Konard što ste nam pmagali u svemu ovome - rekao je predsednik Srbije.

Obraćanje ambasadorke Nemačke u Srbiji Anke Konrad

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Anke Konrad

 

- Velika mi je  čast što sa Vama otvaramo fabriku "Bizerba". Ovaj proizvod nudi preciznost i kvalitet i nudi mogućnost za visoko obrazovane stručnjake, drago mi je što je bicera uspela da ih nđe ovde u srbiji. "Bizerba" će instalirati sistem solarnih panela radi snabdevanja električnom energijom na održiv način kao što je to uradilo nemačkih kompanija. Ovo će biti važan ekonomski faktor za razvoj centralne Srbije i hvala Vladi što je pomogla u ovoj oblasti. "Bizerba" je porodično preduzeće i nadamo se da će njeno prisustvo pozitivno uticati na privlačenje novih investitora i u korist nemačko srpskog ekonomskog odnosa i njihovih građana. Radujem se predsedniče daljoj saradnji sa vama i da će se poboljšati ekonomski preduslovi za ulazak Srbije u EU - rekla je Konrad.

Direktor kompanije Andreas Kraut istakao je da je danas veliki dan za Valjevo. On je istakao da je pre dve godine, zajedno sa predsednikom Srbije, dogovorena ova investicija, kada su i pred medijima stajali na istom mestu kao danas.

Republika

Foto: TV Pink

Andreas Kraut

- Na konferenciji za štampu smo saopštili da ćemo investirati u novi proizvodni pogon. Tada smo predstavili vizuelizacije i slike kako će nova zgrada izgledati...Mislim da smo ispunili obećanja, ovo je postala fantastična zgrada na koju možemo biti veoma posebni. Rado se sećam tog dana, to je bio početak uspešnog projekta. Gradnja i projekat za nas predstavljaju dimenziju koju do sada nismo imali. Uložićemo 21 milon evra, a odluka za projekat i Valjevo, prema mom mišljenju, jeste bila prava odluka. Proverili smo mnogo opcija, a vidimo da smo na pravom mestu - rekao je Kraut.

Kako je dodao, pre dve godine, na praznom zemljištu, nalazio se šator, bez ulice do placa, a danas, posle 30 meseci, na ovom mestu nalazi se pravo zdanje.

Obilazak fabrike

Predsednik je obišao jednu od najsavremenijih fabrika nemačkog giganta u proizvodnji vaga i uređaja za merenje. Tokom obilaska porazgovarao je i sa radnicama koje su tu dobile posao i koje su, kako su rekle, zadovoljne platama.

Jednoj od njih ovo je četvrti, a drugoj, mlađoj, drugi posao. Obe su iz Valjeva i zadovoljne su poslom za koji kaže da je za ženu odličan, a traženo je poznavanje engleskog jezika i rada na računaru.

 

Republika

Foto: TV Pink

Aleksandar Vučić

 

- Za samo godinu dana je ovo rešeno, čisto je kao u apoteci, a ne kao da je vaga za merenje. Ovde će biti najveća plata - kaže predsednik.

Predsednik je najavio izgradnju bolnice, hale, putne infrastrukture

- Moramo da završimo brzu saobraćajnicu. Za one kojima ništa ne valja, pitam se koliko su često išli vozom za Valjevo, koliko su novih fabrika imali i kolika je bila prosečna plata. Bicerba je nešto što menja stvari i pravi veliku razliku. Dodatna instrujalizacija nas tera da radimo brzo putnu i železničku infrastruktru. Radimo bolnicu na 77 000 kvadratnih metara i uložićemo u to 19 miliona evra, 15 miliona evra u halu i sad završavamo dokumentaciju. Stvari se kreću napred, dolazi gas do 15 oktobra do Valjeva, samo je pitanje dal ste pošteni da to priznate - rekao je Vučić.

O fabrici Bicerba

Bicerba je jedan od globalnih lidera u proizvodnji vaga, kao i dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja.

Radovi na izgradnji fabrke Bicerba počeli su u martu prošle godine i tada je najavljeno da će u njoj raditi oko 400 radnika, a investicija je vredna više od 33 miliona evra.

Foto: instagram.com

Aleksandar Vučić

 

Novi proizvodni pogon Bicerbe u Valjevu prostire se na oko 11.000 metara  kvadratnih i u prvoj fazi biće zaposleno oko 300 radnika, a prosečna neto plata, kako je ranije najavio predsednik Vučić, iznosiće više od 1.100 evra.

Prodična kompanija Bicerba osnovana je 1866. godine u Balingenu, malom mestu u Baden-Vinterbergu.

Republika

Foto: instagram.com

 

 

Predstavnici kompanije su rekli da projekat u Valjevu predstavlja dimenziju koja do sada nije viđena u istoriji Bicerbe.

Konačna veličina objekta, koji se sastoji od montažnog, logističkog i administrativnog prostora, iznosiće približno 11.000 metara kvadratnih.

Administrativni deo koji će se prostirati na 2.000 kvadrata zauzeće najmanje prostora.

Za konstrukciju je bilo potrebno više od 340 prefabrikovanih betonskih delova, uključujući stubove i grede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (181)

Loading
Sava

20.04.2023 12:25

Radno je svakog dana za našeg predsednik podizacemo državu

Strahinja

20.04.2023 12:26

Strani investitori su prepoznali Srbiju kao zemlju u koju vredi ulagati

Jela

20.04.2023 12:28

Ovo je veliki dan za Valjevo i njene gradjane

Aca

20.04.2023 12:29

Ovo je zaista velika stvar, nova radna mesta za gradjane Valjeva.