IZBORNA KOSKA: Opozicija kukala za izbore, sad ne mogu da se dogovore!

Autor:

Vesti

09.04.2023

14:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Malo je u čemu je srpska opozicija tako uspešna kao u uništavanju svake dobijene šanse! Nakon što su prethodno mesecima tražili vanredne beogradske izbore, pre dva dana im je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije i SNS, poručio da će ih dobiti kad god žele. Međutim, opozicionari sad ne mogu da se dogovore oko datuma, kao ni oko toga koji bi sve izbori trebalo da se održe.

IZBORNA KOSKA: Opozicija kukala za izbore, sad ne mogu da se dogovore!

Foto: Republika.rs, Tanjug

Na pitanje šta je obećao Draganu Đilasu, lideru SSP, kada je reč o terminu vanrednih beogradskih izbora, Aleksandar Vučić je rekao: "Nisam mu obećao ništa, beogradski izbori će biti kada ih bude tražio."

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Nema problema - dobiće, ne možemo da održimo izbore u julu, složićete se, tako da na jesen ili zimu, kada hoće. Morate da poštujete svoje političke protivnike - izjavio je Vučić.

Mada bi bilo logično da opozicija slavi posle ovakve informacije, oni su, figurativno rečeno, počeli da se glože kao psi oko koske. Deo opozicionara želi izbore odmah, drugi deo tvrdi da im je svejedno, dok treći sad pričaju da im ništa ne znače vanredni beogradski izbori ako pre toga ne bude i vanrednih predsedničkih izbora?!

Prema rečima Predraga Rajića iz Centra za društvenu stabilnost, činjenica je da opozicija traži izbore, a moli boga da ih ne bude:

Foto: Media centar

Predrag Rajić iz Centra za društvenu stabilnost

- Njima je jasno da podršku naroda nemaju, a budući da im je jedini program "ua, vlast", ne mogu je ni imati. Kad god budu bili novi izbori, rezultat po opoziciju biće nepovoljan.


Izvršni direktor agencije "Faktor plus" Predrag Lacmanović kaže da nijedna opoziciona partija trenutno nije spremna za izbore i da retko koja stranka, osim vladajuće koalicije, ima neki povoljan rejting.

- Očigledno je da je jedan deo opozicionih partija spreman samo za beogradske, dok bi neki drugi hteli sveobuhvatne, smatrajući da je ovo vreme da poentiraju na temama poput Kosova... To je što se tiče tih desno orijentisanih stranaka, njima bi izbori na svim nivoima više prijali nego samo beogradski, dok stranke levo orijentisane ili građanske smatraju da je Beograd njihovo polje delovanje gde mogu da naprave bolji rezultat.

Šta su rekli o izborima

Dragan Đilas
lider SSP

Foto: Tanjug/T. RADOVANOVIĆ

Lider SSP Dragan Đilas

Pozvao sam Aleksandra Vučića da kaže datum kada će i jedni i drugi biti organizovani. Jesen ili zima, svejedno. Samo neka kaže datum ili bar mesec

Radomir Lazović
Ne davimo Beograd

Foto: Priontskrin: RTS

Radomir Lazović iz Ne davimo Beograd


- Što se nas tiče, ukoliko ih odmah danas raspiše, već je prekasno jer Šapić svakodnevno pravi ogromnu štetu Beogradu i građanima

Zoran Lutovac
predsednik DS

Foto: printscreen

Lider DS Zoran Lutovac


- Značajnije od samog termina jeste to koji će izbori biti održani. Raspisivanje vanrednih parlamentarnih i lokalnih izbora u situaciji gde predsednik odlučuje o svemu nemaju smisla

Zdravko Ponoš
predsednik pokreta Srce

Foto: ATA Images

Lider pokreta Srce Zdravko Ponoš

- Opozicija treba da insistira da izbori budu razdvojeni. To treba da bude prvi zahtev

Nebojša Zelenović
kopredsednik stranke Zajedno

Foto: Tanjug/N. ANĐIĆ

Nebojša Zelenović iz stranke Zajedno


- Izbore treba razdvojiti, a najpre održati izbore za Skupštinu grada Beograda

Miroslav Aleksić
potpredsednik NS

Foto: Printscreen/Twitter/LaziDetektor

Miroslav Aleksić iz Narodne stranke

- Opozicija mora da postigne minimum zajedničke strategije oko nastupa na njima da bi građani svojim glasom podržali smenu aktuelne vlasti

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (60)

Loading
Minja

09.04.2023 14:55

Opoziciji uopste ne odgovaraju izbori. Jer su svesni da su na prethodnim lagali narod i da ce ovoga puta doziveti fijasko na izborima

Јасна

09.04.2023 14:56

Знају да ће убедљиво изгубити.

Mara

09.04.2023 14:56

Narod uopste vise nema poverenja u opoziciju. Opozicija samo zeli da se domogne vlasti ne zanima ih nista vise

Milica

09.04.2023 14:56

I šta još ima novo? Naravno da ne mogu da se dogovore, svako od njih hoće deo kolača, briga njih za Srbiju, zanimaju ih isključivo lični interesi.