BRNABIĆ SE SASTALA SA ZARACINOM: Beograd je posvećen očuvanju mira i stabilnosti - očekuje se PODRŠKA za formiranje ZSO

Autor:

Vesti

05.04.2023

13:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaracin je naglasio da su razgovori Beograda i Prištine dobra osnova za dalju diskusiju i napredak.

BRNABIĆ SE SASTALA SA ZARACINOM: Beograd je posvećen očuvanju mira i stabilnosti - očekuje se PODRŠKA za formiranje ZSO

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Ana Brnabić i Manuel Zaracin

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić danas je u razgovoru sa specijalnim predstavnikom Vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Zaracinom govoreći o aktuelnim prilikama na Kosovu i Metohiji istakla posvećenost Beograda očuvanju mira i stabilnosti i naglasila da očekuje konstruktivnu podršku koja će omogućiti trajnu stabilnost regiona uz primenu postojećih dogovora, a pre svega formiranja Zajednice srpskih opština.

Zaracin je naglasio da su razgovori Beograda i Prištine dobra osnova za dalju diskusiju i napredak, a da nedavni iskoraci u dijalogu predstavljaju važan korak na putu ka Evropskoj uniji, kao i da je implementacija ključna, saopšteno je iz Vlade Srbije, prenosi Tanjug.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Razgovor Manuela Zaracina i Ane Brnabić

Premijerka je rekla da je Srbija zainteresovana za jačanje sinergije sa Nemačkom, ističući da pored nastavka investicione saradnje, naročito u visoko-tehnološkom sektoru, postoje velike mogućnosti za produbljivanje odnosa i u oblastima energetike, auto industrije, kao i nauke i obrazovanja.

Brnabić je naglasila da je saradnja u regionu strateško opredeljenje Srbije u cilju ne samo ekonomskog razvoja regiona, već i kao ideje povezivanja i ujedinjenja Zapadnog Balkana i njegovog približavanja Evropskoj uniji.

Zaracin je istakao značaj daljih koraka na uspostavljanju zajedničkog regionalnog tržišta, podvukavši da očekuje da će rezultati inicijative Berlinski proces omogućiti stvaranje prosperitetnijeg okruženja i dati konkretne benefite za stanovnike regiona. Sastanku je prisustvovala i ambasadorka Nemačke u Srbiji Anke Konrad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (78)

Loading
Mare

05.04.2023 13:46

Srbija se neumorno bori za mir i stabilnost.

Sasa

05.04.2023 13:46

Podrska Nemacke u resavanju problema na KiM od velikog je znacaja za nasu zemlju.

Vesna

05.04.2023 13:47

Veliko priznanje predstavnika Vlade Nemačke za napore uspostavljanje mira na KiM od strane Beograda i potvrda o skorom formiranju ZSo, što je za nas od velikog značaja.

Mirko

05.04.2023 13:48

Očekivana podrška za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) je važan korak ka stabilizaciji situacije na Kosovu i Metohiji, što će omogućiti srpskoj zajednici na Kosovu i Metohiji da se bolje organizuje i zaštiti svoje interese.