BRNABIĆ: Danas je tužan dan za medijsku scenu u Srbiji (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.04.2023

14:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić rekla je da je danas tužan dan za kompletnu medijsku scenu u našoj zemlji.

BRNABIĆ: Danas je tužan dan za medijsku scenu u Srbiji (VIDEO)

Foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/ nr

Ana Brnabić

Predsednica Vlade Ana Brnabić je na taj način ocenila odlazak u zatvor Dragana Vučićevića, glavnog i odgovornog urednika lista Informer i istakla da kao premijerka nema pravo da komentariše sudske presude.

- Tužan dan za medijsku scenu u Srbiji i za kompletnu novinarsku profesiju. Pošto kao predsednica Vlade ne smem da komentarišem sudske presude i da se mešam u rad sudstva, mogu da kažem da je najupečatljivije u svemu ovome ćutanje novinarskih i medijskih udruženje – gromoglasno ćutanje. Mislim da je to velika sramota i da sam ja na njihovom mestu bilo bi me sramota - rekla je premijerka.

 

 

Ona je podsetila na nedavni slučaj Dejana Zlatanovića, koji je na javnom skupu, kako kaže tužilaštvo u optužnici, pozivao na nasilnu promenu ustavnog poretka.

- Vi ste nedavno imali zahteve svih medijskih i novinarskih udruženja, uključujući i UNS, da se na slobodu pusti Dejan Zlatanović, koji je javno pozivao na ubistvo predsednika. Urednik portala Srbin Info, koji tokom pandemije korona virusa govorio da vakcine nisu dobre i da ne valjaju, čime je direktno ugrožavao živote građana Srbije. Za njega su hteli da se bore, a za Dragana Vučićevića ne. Zato što je Zlatanović novinar, a Dragan Vučićević nije? I to je novinarstvo danas, to su danas novinarska udruženja? Pa neka im je na čast - kaže predsednica Vlade.

Ona je istakla da misli da će “njihovo ćutanje da ih pratiti dugi niz godina i decenija i da je ovaj slučaj pokazatelj da je nešto duboko trulo u našem pravosudnom sistemu. “

- Neko ko poziva na izbacivanje ljudi iz kuće, na silovanje njihovih supruga i ćerki je na slobodi a novinar koji se usudio da kaže da to nije normalno i da je to bolesno, je danas u zatvoru. Nešto je duboko trulo u našem sistemu a na nama svima je da se zapitamo šta je to tačno. Na svima onima koji svoj posao obavljaju ozbiljno, a ne navijački. Na svim onim medijima i novinarima koji su pristali da danas jedna novina na naslovnoj strani ismeva kolegu novinara samo zato što se ne slaže sa uređivačkom politikom tog novinara. A upravo je taj medij tražio oslobađanje čoveka koji je pozivao na ubistvo predsednika Republike Srbije. Eto, takvi su danas standardi - izjavila je Brnabić.

Ona je iznela predviđanje da će današnji događaj imati posledice i u budućnosti.

- Nažalost, mislim da će sve što se danas desilo dovesti do samo još veće polarizacije u našem društvu. Ljudima je dosta da možete da se iživljavate kako god želite nad ljudima koji se bore za svoje principe, samo zato što podržavaju politiku današnjeg državnog rukovodstva. A oni koji pozivaju na ubistvo predsednika, oni su zaslužili da se sva medijska i novinarska udruženja za njih zalažu. Izuzetno tužno i plašim se da je ovo dan koji će značiti prekretnicu za medijsku scenu u Republici Srbiji - zaključila je Brnabić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (7)

Loading
Sanja

03.04.2023 14:41

Bas tako....tužan dan za medijsku scenu. Velika podrška za Dragana i da izdrži.

Ana

03.04.2023 14:46

Strašno! Ne mogu da verujem šta se dešava sa našim ljudima koji se bore za Srbiju!

Ana

03.04.2023 14:51

Dragan je uvek radio dobro za sve nas i pričao samo istinu!

Jakov

03.04.2023 14:52

Veoma žalostan dan! Nepravda vlada svuda!