PREDSEDNIK SRBIJE IZ VERONE! O napadima na Srbiju i izborima u CG: Nismo se mešali, ponašali smo se ozbiljno i odgovorno! (VIDEO)

Autor:

Vesti

03.04.2023

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić obraća se uživo iz Verone.

PREDSEDNIK SRBIJE IZ VERONE! O napadima na Srbiju i izborima u CG:  Nismo se mešali, ponašali smo se ozbiljno i odgovorno! (VIDEO)

Foto: TV Pink

- Razgovarali smo o bilateralnim odnosima, ali i odnosima sa EU, izašli smo s nekim idejama sva trojica - Rama, Kovačevski i ja. Veliku pažnju Zapadnom Balkanu Italija posvećuje, posebno premijerka Meloni i potpredsednik Tajani, pa sam je pozvao da poseti Srbiju i očekujem je pre kraja godine, kazao je predsednik Aleksandar Vučić u TV uključenju uživo naglasivši da nam je Italija treći partner kad je reč o privredi.

- Nastavljamo da jačamo našu saradnju u mnogim oblastima i sa radošću očekujemo da uzvratimo gostoprimstvo premijerki Meloni i njenom timu u Beogradu - kazao je Vučić.

- Zadovoljan sam što u premijerki Meloni imao iskrenog prijatelja. Cela vlada Italije je ovde, došla je u Veronu da pokažu koliko je važan sajam. To govori koliko je važno da se ovim bavimo. To nije pitanje kulture pijenja, to je biznis. Sa velikim nadanjima očekujem novembar mesec i Open Balkan festival u Beogradu - dodao je predsednik.

- Rekli smo da ćemo 3. aprila uvesti sankcije Rusiji... Evo vidite na predsedničkim izborima pre godinu dana na kojima sma pobedio svi oni su govorili da neće uvesti sankcije jer se to tada dopadalo narodu, a evo sad svi postadoše veliki zagovornici sankcija Rusiji, a za šta su mene optuživali... To je jedna od milion laži - kazao je on.

O IZBORIMA U CRNOJ GORI

- Video sam šta regionalni mediji pišu ali nisam ja pobedio u Crnoj Gori... Nismo se mešali u izbore, ponašali smo se korektno, ozbiljno i odgovorno. Kad sve prođe i inauguracija, očekujem da jedna od prvih poseta gospodina Milatovića bude upravo ona Beogradu - rekao je predsednik i dodao da mu je danas čestitao i razmenio nekoliko poruka sa njim.

Ministri moraju da rade više!

- Svi moraju da rade više, svi ministri moraju da rade više... Ako oni to ne shvataju onda ne sanjamo iste snove - rekao je predsednik dodavši da mu je san još veće ekonomsko snaženje Srbije.

A kad je reč o onima, nema šanse da to bude neko od njih i ne znam kako ne shvataju posle 10 godina, a to bi im rekao svaki analitičar, da treba da beže od mene, da me ne napadaju jer se svaki napad od mene odbija kao o beton.

- Moramo da radimo više - rekao je Vučić dodavši da je u Italiji kazao i šta je to što Srbija može a šta je to što ne može.

- Zato su važni ovakvi razgovori, a za nas je najvažnije kako da snažimo Srbiju, a to je za nas najvažnije, kako i da istovremeno gurate trgovinsku razmenu i dovodimo investitore - zaključio je predsednik.

O EVROINTEGRACIJAMA I SANKCIJAMA

- Ne uklapa se u evrointegracije neuvođenje sankcija. Svi u Evropi su uveli sankcije Rusiji, ali ja sam gospođi Melone govorio već o tome u Tirani i danas. Što se tiče situacije sa Prištinom govorio sam i o tome. Mogu da kažem da gospođa Meloni želi da nas čuje i sasluša i shvata da naša pozicija nije laka. Imamo uređene finansije javne i imamo dovoljnmo novca, ali moramo dodatno da radimo i da naša pozicija još jača. Važno je imate razumevanja za političke stvari, a da istovremeno gurate i trgovinsku urazmenu - naveo je predsednik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (247)

Loading
Maja

03.04.2023 11:52

Naš predsednik vodi uspešnu politiku i zato je svuda dobro došao

Goran

03.04.2023 11:52

Ovo je znak za veću saradnju Srbije i Italije!

Ivana

03.04.2023 11:53

Bravo za prijateljstvo, da ugostimo Italiju i pokazemo kakvi smo domacini.

Aca

03.04.2023 11:53

Svaka čast za našeg predsednika