CRNOJ GORI ŽELIM USPEH NA IZBORIMA! Vučić: Želim da sve prođe u redu i miru, čestitaću novoizabranom predsedniku

Autor: Republika

Vesti

31.03.2023

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije je rekao da je Crna Gora naša susedna, bratska i prijateljska zemlja, da joj želi sve najbolje i neka njeni građani odluče ko će biti predsednik.

CRNOJ GORI ŽELIM USPEH NA IZBORIMA! Vučić: Želim da sve prođe u redu i miru, čestitaću novoizabranom predsedniku

Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

- Crnoj Gori želim uspeh u nedelju na izborima, da sve prođe u redu i miru i koliko u ponedeljak čestitaću novoizabranom predsedniku - rekao je danas u Novom Pazaru predsednik Srbije Aleksandar Vučić, tokom posete Raškom okrugu.

Odgovarajući na pitanje novinara, da li je za njega iznenađenje to što je Aljbin Kurti podržao Mila Đukanovića, Vučić je dodao da je ćutao tokom cele kampanje u Crnoj Gori, a da se "njihova kampanja uvek svodi na Srbiju i na Aleksandra Vučića", ali da on nema problem s tim.

Foto: TANJUG/ ZORAN ŽESTIĆ/ bg

 

Predsednik Srbije je rekao da je Crna Gora naša susedna, bratska i prijateljska zemlja, da joj želi sve najbolje i neka njeni građani odluče ko će biti predsednik.

- Neka oni rade svoj posao. Mi se u to ne mešamo. Interesantno je nešto drugo, kada bi svi drugi ćutali, a mi se umešali, obesili bi me nasred Grand placa u Briselu, a da ne pričam o drugim gradovima... a kada se svi drugi direktno umešaju u nečije izbore onda se to podrazumeva i to je normalno kao što je normalno da Srbija ne sme da kaže ništa - rekao je Vučić.

Priča o lažnom balansu se nameće spolja

On je ocenio da je to priča o lažnom balansu koja se nameće spolja, neretko iz regiona i u kojoj Srbija uvek mora da bude slaba, da ćuti, da ne sme da kaže ništa, jer čim prozbori nešto to se tumači kao atak na nekoga, dok svi drugi imaju pravo da rade šta im je volja i da govore o Srbiji šta hoće.

- Mi moramo da razumemo svoju poziciju po tom pitanju, zato moramo da radimo više i ekonomski napredujemo jer ćemo samo tako Srbiju i politički ojačati - rekao je Vučić.

Na pitanje kako vidi to što se od strane Evropske unije vrši pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji, a ista ta Unija posluje sa Rusijom, rekao je da je dovoljno kako nas optužuju što sarađujemo sa Kinom, a onda se vidi kako neke od tih zemalja imaju po sto puta veću trgovinsku razmenu sa Kinom.

Foto: Printscreen

 

- To je po onoj latinskoj "Što je dozvoljeno Jupiteru nije volu". Neretko takav odnos postoji prema nama i šta ja tu da radim. Mi teramo svoje oni svoje i to je tako - naglasio je predsednik.

"Ne bih se mešao u vladavinu prava u SAD"

Zamoljen da prokomentariše podizanje optužnice protiv bivšeg američkog predsednika Donalda Trampa i da li bi to moglo da utiče na predstojeće izbore u SAD, Vučić je rekao da se on ne bi mešao u vladavinu prava u SAD, ali da je siguran da bi oni imali stav da se kod nas nešto dešava, kako prenosi agencija Tanjug.

- Ja ne moram da imam stav kada se nešto dešava kod njih, ali sigurno je da će to doprineti političkim turbulencijama u SAD - rekao je Vučić dodajući da je to njihova stvar i njihovo unutrašnje pitanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (156)

Loading
Raca

31.03.2023 17:32

Vučić je mudar državnik. Želi mir i stabilnost svima.

Boki

31.03.2023 17:33

Tako se govori. Samo kulturno

Tanja

31.03.2023 17:34

Predsednik Vučić iako ga u Crnoj Gori prozivaju želi im sve najbolje u izborima.

Vlada

31.03.2023 17:34

Vučić je državnik vodi Srbiju putem mira, stabilnosti i prosperiteta, nemeša se u političke prilike i izbore u Crnoj Gori.