DROBNJAK, TI KAŽI KAKVA JE RAKIJA! Vučić se našalio u selu Pavlica: Njemu je u Čačku sve najbolje - od pečenja do košarke!

Autor:

Vesti

31.03.2023

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić u poseti je Raškom okrugu.

DROBNJAK, TI KAŽI KAKVA JE RAKIJA! Vučić se našalio u selu Pavlica: Njemu je u Čačku sve najbolje - od pečenja do košarke!

Foto: printscreen

Vučić je prvo obišao Novi Pazar gde je prisustvovao obeležavanju početka radova na rekonstrukciji i dogradnji Opšte bolnice "Novi Pazar", a zatim se uputio u selo Pavlica kako bi obišao seosko-turističko domaćinstvo.

Predsednik u selu Pavlica

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u selo Pavlica, tamo ga je aplauzom dočekao narod.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić, selo Pavlica

 

On je pitao šta može da uradi za selo, meštanka mu je odgovorila da im treba još malo asfaltiranog puta.

 

Republika

Foto: Printscreen Tanjug

Aleksandar Vučić

 

- Hvala bogu da ste došli vi nama ovde - rekla je druga meštanka predsedniku.

Vučić je sa meštanima krenuo u obilazak sela gde su mu domaćini pokazali šta rade kako žive i čime se bave. Kako je rekao meštanin sela Pavlica u selu se uglavnom peče rakija od šljive.

Republika

Foto: Pritscreen Tanjug

Aleksandar Vučić, selo Pavlica

 

Predsednik je upitao šta može država da učini za razvoj sela ,dok je meštanin rekao da je već dobio neka sredstva za razvoj poljoprivrede, i skromno rekao da ne treba ništa osim neke sitne pomoći, meštani su najviše pominjali da im treba asfaltirani put.

Predsednik Vučić je odmah pozvao Drobnjaka, direktora Puteva Srbije i rekao da se pozabavi ovim problemom i pomogne meštanima.

Zoran iz sela Pavlica pokazao je svoje ručne radove i ponudio poklon predsedniku koji je insistirao da kupi njegove radove.

On se našalio i sa Drobnjakom rekavši da je njemu sve najbolje iz Čačka - od pečenja do košarke.

Vučić u Novom Pazaru

Predsednik Aleksandar Vučić se izvinio muslimanima što se ova manifestacija u vreme Ramazanskog posta.

Republika

Foto: TV Pink

Predsednik Vučić

 

- Želimo da ovaj posao završimo što pre. Želim vam mira i blagostanja, želim vam da čuvate svoju veru i da uvek budete svoji, na svojim ognjištima, baš onako kao što pravoslavnim vernicima želim srećan predstojeći Vaskrs i veoma sam ponosam kada zajedno vidim ovde muftiju i igumana. Samo u miru, poštovanju i razumevanju možemo da napredujemo - rekao je Vučić.

Vučić je rekao da zna da će teško da osvoji srca Bošnjaka i da nije došao da se dodvorava narodu.

- Došao sam zbog rezultata. Kada prođe moj mandat kao predsednika Republike, voleli me ili ne moći ćete da sagledate ko je šta ostavio iza sebe - rekao je Vučić.

Predsednik je najavio dobijanje dozvole za Opštu bolnicu "Novi Pazar" da bude bolničko-klinički centar. Vučić je rekao da je uloženo 64 miliona evra u bolnicu te o maglasio da je u tu bolnicu uloženo 7 do 8 miliona evra više nego u Klinički centar u Nišu.

- Sjenica ima školu sa zatvorenim bazenom. To je gotovo za samo tri meseca. O putevima da ne pričam - naglasio je Vučić.

Predsednik je istakao da nikad toliko nije bilo rađeno ni u Pazaru, ni u Sjenici, ali da nije siguran za Tutin. 

- Ponosan sam na to što zajedno radimo. Uložićemo 50 miliona i u velelepnu Altun-alem džamiju. Mislim da je važno da predsednik jedne zemlje pokaže poštovanje prema svima koji u toj zemlji žive i da pokaže da su svi jednaki - istakao je Vučić.

On je najavio i novi, moderan stadion u Novom Pazaru. Istakao je da će stadion biti završen pre roka, kao i onaj u Leskovcu.

- Naše je da podignemo Pazar, Sjenicu. Nisam zaboravio šta sve treba da uradimo u Tutinu. Mislimo, radimo i borićemo se. Živeo Pazar i živela Srbija - rekao je Vučić.

O Crnoj Gori

Odgovarajući na pitanja novinara, predsednik Vučić je rekao da naradu Crne Gore želi sve najbolje na predsedničkim izborima u nedelju i da će im već u ponedeljak čestitati.

- Kurti i Bećirović su podržali Đukanovića, ja sam ćutao celu kampanju, njihova kampanja se uvek svodi na Srbiju i Vučića, nemam problem s tim, neka rade svoj posao, narod i građani neka odluče ko će biti predsednik. Ovako kad se svi drugi direktno mešaju, to je normalno, isto kao što je normalno da Srbija ne sme da kaže ništa. A svi drugi mogu da kažu šta hoće - istakao je on.

Republika

Foto: TV Pink

Aleksandar Vučić

 

On je istakao i da će podizanje optužnice protiv bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa doprineti novim turbulencijama, ali da je to unutrašnje pitanje SAD.

Predsednik je rekao da njegovi politički protivnici tvrde da je on kriv kada Kurti sprovodi teror nad našim građanima.

- Da kažem da idemo oružjem, odjednom bi ti isti zaboravili na naše građane sa Kosova i Metohiju i rekli da vraćam Srbiju u devedesete. Imaju uigranu matricu. Kod njih prinicipi i politika ne postoje. Dobili smo potvrdu EU da smo mi u pravu - kazao je Vučić.

On je rekao da će uvek biti uz srpski narod na Kosovu i Metohiju, te istakao da naš narod trpi veliki pritisak od vlasti u Prištini.

- Nisam razumeo gde je tu naša krivica? Svim srcem, svom snagom smo radili sve što smo mogli i dobili priznanje EU da smo u pravu. Pa, šta još očekujte od mene? - pitao je Vučić.

O situaciji u svetu

On ističe da je situacija u svetu takva da je velika nervoza svuda. Vučić podseća na izjavu kineskog predsednika Si Đinpinga da "Kina mora biti pripremljena za rat".

Komentarišući izjavu predsednika Belorusije Aleksandra Lukašenka predsednik je rekao da nije siguran da su u Moskvi oduševljeni onim što je on rekao.

- Predstoji nam jedno od najtežih proleća u političkom i vojnom smislu. Mi treba sebe da čuvamo dodatnom brigom o građanima, čuvanjem mira, razgovorom sa ljudima, dodatnim ulaganjima, rastom BDP... - rekao je Vučić.

O situaciji na KiM i tablicama

- Srbija nikoga nije slagala, Peter Stano saopštio je danas da taj dogovor nema ograničenja i rokove. Šta rade naši politički protivnici i njihovi medijski eksponenti? Kad Kurti sprovodi teror, onda je Vučić kriv. A kako da sprečim nasilje osim pozivima na mir i razgovore? Da pozovem na oružje, reći ćete da nas vraćam u ’90-e. Borimo se, radimo šta možemo, dobili smo potvrdu EU da smo mi u pravu.

Predsednik je rekao da će uvek biti uz srpski narod na Kosovu i Metohiju, te istakao da naš narod trpi veliki pritisak od vlasti u Prištini.

- Nisam razumeo gde je tu naša krivica? Svim srcem, svom snagom smo radili sve što smo mogli i dobili priznanje EU da smo u pravu. Pa, šta još očekujte od mene? - pitao je Vučić.

O izjavi Dragan Šormaza

Komentarišući izjavu Dragana Šormaza koji ga je napao zbog neuvođenja sankcija Rusiji, Vučić kaže da je SNS "stranka demokratske orijentacije". On je rekao da Šormaz neće snositi posledice zbog neuobičajenog čina javne kritike predsednika svoje stranke.

- Ja se ne pravdam ni njemu, ni bilo kome drugom zbog politike koju vodim - rekao je Vučić.

Ističe da se ponosi slobodarskom politikom Srbije.

- Ne pada mi na pamet da se njemu ili bilo kome sličnom pravdam - rekao je Vučić.

Obraćanje Meha Mahmutovića

Direkror Opšte bolnice Novi Pazar Meho Mahmutović rekao je da je ovo najveća investicija u celom regionu i prekretnica u zdravstvu.

Republika

Foto: TV Pink

Maho Mahmutović

 

-Mnogo toga je u zdravstvu urađeno - istakao je Mahmutović, naglasivši da je primljeno 100 mladih studenata sa najboljim ocenama koji su trenutno na specijalizacijama.

 

 

On je najavio i izradnju novog hiruškog bloka. Takođe, rekao je da je primljen veliki broj mladih lekara, a napomenuo je i da je Vučiću ovo četvrti put da kao prvi čovek ove zemlje dolazi u opšti krug bolnice u Pazaru. Podsetio je i na izgradnju dijagnostičkog centra.

Veliki broj građana okupio se u Novom Pazaru, kako bi dočekao predsednika.

On će u selu Pavlica obići seosko-turističko domaćinstvo „Toplina duše“.

Vučić će posetiti i Kraljevo, gde će se u Sportskom centru "Ibar" obratiti građanima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (234)

Loading
Jela

31.03.2023 14:47

Vučić neumorno u obilasku Srbije ,danas obilazak Raškog okruga

Nikola

31.03.2023 14:47

Veliki broj gradjana Novog Pazara se okupio da dočeka Vucica.

Ivana

31.03.2023 14:49

Svaka čast predsedniku na tolikom trudu i aktivnosti.

Bane

31.03.2023 14:49

Bas udarni tempo! Svaka cast!