VUČIĆ ČESTITAO NOVOM PREDSEDNIKU SANU: Ovu funkciju preuzimate u teškim vremenima, Srbiji je potrebno mudrost i jedinstvo

Autor: Republika

Vesti

30.03.2023

18:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovu dužnost preuzimate u vremenima kada su našoj Srbiji više nego ikada potrebni mudrost, jedinstvo i doprinos svakog pojedinca jednom cilju.

VUČIĆ ČESTITAO NOVOM PREDSEDNIKU SANU: Ovu funkciju preuzimate u teškim vremenima, Srbiji je potrebno mudrost i jedinstvo

Foto: Printscreen

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku dr Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti.

U čestitki se kaže:

- Čestitam Vam na izboru za predsednika SANU, uz želje da ovu izuzetnu, tešku i odgovornu dužnost obavljate na tragu dobre tradicije koju su slavom ovenčali neki od velikana našeg roda, poput Pančića i Cvijića, Novakovića i Medakovića.

Ovu dužnost preuzimate u vremenima kada su našoj Srbiji više nego ikada potrebni mudrost, jedinstvo i doprinos svakog pojedinca jednom cilju: da izađemo kao pobednici u borbi za razvijenu, mirnu, stabilnu, jaku i uspešnu državu.

Vaše iskustvo i ugled, kao i zalaganje za slobodu mišljenja i racionalnost u diskursu, neophodni su činilac napretka na putu sveobuhvatnog preporoda naše zemlje, ne samo ekonomskog, već i obrazovnog, duhovnog i kulturnog.

Foto: Printscreen

 

Moderna istorija bremenita je nevoljama i svakovrsnim izazovima. Građani naše zemlje sa pouzdanjem gledaju u glavne institucije države, s pravom tražeći mudro rukovođenje na svim poljima, koje će nas nepogrešivo voditi ka ostvarenju onih vizija i ciljeva koje dugo nismo uspevali ni da dostignemo, ni da ostvarimo.

Upravo zbog toga, Srpska akademija nauka i umetnosti dospeva u žižu pažnje svih slobodno mislećih ljudi i patriota koji se bore za dostojanstvo i napredak Srbije, a koji će, uveren sam, naći i snagu i inspiraciju u Vašem rukovodstvu.

Još jednom Vam čestitam na izboru, sa nadom da ćemo svi zajedno iz ovog teškog istorijskog trenutka izaći još jači i mudriji, kako bi preci bili ponosni na nas, a potomci zahvalni za dela koja će ostati iza nas – navodi se u čestitki predsednika Vučića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (359)

Loading
Tijana93

30.03.2023 18:37

Pravi izbor. Ovaj čovek poseduje sve kvalitete.

Nata

30.03.2023 18:37

Pravi izbor! Puno uspeha u radu .

Veso S

30.03.2023 19:36

@Nata - Nata: Verujem da će Dr. Knežević opravdati ukazano poverenje za izbor predsednika SANU.

Veso S

30.03.2023 19:36

@Nata - Nata: Verujem da će Dr. Knežević opravdati ukazano poverenje za izbor predsednika SANU.