ESKOBAR U PRIŠTINI O SASTANKU U OHRIDU: Nadam se da ćemo posle subote imati dobre vesti!

Autor:

Vesti

17.03.2023

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Specijalni izaslanik Sjedinjenih Američkih Država Gabrijel Eskobar izjavio je nakon sastanka sa prištinskom predsednicom Vjosom Osmani da očekuje pozitivan rezultat sastanka u Ohridu, te da je optimističan „u vezi sa mirnim rešenjem između Kosova i Srbije“.

ESKOBAR U PRIŠTINI O SASTANKU U OHRIDU: Nadam se da ćemo posle subote imati dobre vesti!

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Gabrijel Eskobar

Eskobar je istakao da SAD podržavaju svaku priliku koja vodi region ka evroatlantskim integracijama, te da je evropski predlog dobra prilika za mir.

- Ovaj evropski predlog olakšan kroz dijalog Evropske unije pruža izuzetnu priliku za mir i stabilnost između dve važne zemlje regiona. Kao najveći pobornik Kosova u svetu, nameravamo da ovo funkcioniše na Kosovu, ali ne samo na Kosovu, već u celom regionu, da otključamo neke od resursa koje Balkan obezbeđuje. Očekujem pozitivan rezultat u Ohridu, veoma sam optimista u pogledu mogućnosti za mirno rešenje Kosova i Srbije. Nadam se da ćemo posle subote imati dobre vesti - rekao je Eskobar.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading