TEROR NAD SRBIMA SA KOSOVA I METOHIJE NE PRESTAJE: Obijena i opljačkana još jedna srpska kuća, do incidenta došlo kod Kosova Polja!

Autor:

Vesti

12.03.2023

15:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragišu Dimića je o provali obavestio komšija jutros oko 9 časova, a onda je on pozvao policiju u Gračanici.

TEROR NAD SRBIMA SA KOSOVA I METOHIJE NE PRESTAJE: Obijena i opljačkana još jedna srpska kuća, do incidenta došlo kod Kosova Polja!

Foto: Kosovo Online

Policajci na KiM

Nepoznate osobe noćas su u Batusu kod Kosova Polja obili i opljačkali kuću Dragiše Mirića, člana Privremenog organa za opštinu Dečani i bivšeg poslanika u skupštini u Prištini.

Dragiša Mirić, koji se trenutno nalazi u Nišu, preneo je RTS-u da ga je o provali obavestio komšija jutros oko devet časova.

Provalnici su razvalili ulazna i sobna vrata i napravili premetačinu u svim prostorijama. Najverovatnije da su me pratili i znali da vikendom kuća ostaje prazna što su i iskoristili za pljačku. Dok se ne vratim ne mogu da znam šta su odneli iz kuće - rekao je Mirić.

Kaže da je o krađi telefonom obavestio policiju u Gračanici i da mu je potvrđeno da će obaviti uviđaj.

Batuse je srpsko selo kod Kosova Polja u kome živi blizu 350 stanovnika, a koje je planom o decentralizaciji pripojeno Opštini Gračanica.

Ovo je samo jedan u nizu terora koji Srbi sa Kosova i Metohije svakodnevno preživljavaju, ali i samo jedna u nizu pljački.

Da podsetimo, više srpskih porodica opljačkano je 36. februara oko 21 sat u Donjoj Brnjici kod Prištine, kazao je Aleksandar Milanović čija je kuća bila na meti pljačkaša.

Kako je rekao, provalnici su izvršili premetačinu kuće, razbili prozor i odneli novac i zlato iz kuće, a u toku današnjeg dana Milovanovića je obavestila komšinica da je primetila krađu i u svojoj kući.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading