DOPIS IŠTVANA KAIĆA PREMIJERKI ANI BRNABIĆ: Dokazi kako radi Šolakova fabrika laži!

Autor:

Vesti

08.03.2023

12:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ištvan Kaić, medijski analitičar, u dopisu premijerki i nadležnom ministru ukazao na sve pogubne posledice prevare kojom se poslužila "Junajted grupa".

DOPIS IŠTVANA KAIĆA PREMIJERKI ANI BRNABIĆ: Dokazi kako radi Šolakova fabrika laži!

Foto: Republika

Ištvan Kaić, analitičar medija, uputio je premijerki Ani Brnabić i ministru informisanja Mihailu Jovanoviću dopis "Smernice za izmene i dopune medijskih zakona" zbog zloupotrebe evropske konvencije o prekograničnoj televiziji, a kojim bi se televizijama "Junajted grupe", u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka, oduzeo povlašćen položaj koji trenutno uživaju i izjednačio ih s domaćim TV stanicama.

Republika

Foto: Profimedia

 

Kaić u pomenutom dopisu navodi da je Srbija prihvatanjem Evropske konvencije, kojom se omogućava neometan rad televizije u drugoj državi bez neophodnih dozvola, iako nije članica EU, omogućila "Junajted mediji" privilegovan položaj u odnosu na druge medije.

Kaić zato predlaže nadležnima suspenziju primene pomenute konvencije do trenutka kada Srbija postane članica EU.

Republika

Foto: Printscreen/TV Pink

 

Pored toga, predlaže i da Srbija osnuje specijalno radno telo u saradnji s nadležnim tužilaštvom i formira predmet u vezi s "Junajted grupom" da bi se utvrdilo da li je u osnivanju i radu njenih prekograničnih televizija, time i zlupotrebama prava datih konvencijom, bilo elemenata krivičnog dela.

Republika objavljuje integralni tekst Kaićevog predloga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading