KOKOŠIJE SLEPILO OPOZICIJE! Direktna poruka Zorana Đorđevića!

Autor:

Vesti

08.03.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Član predsedništva SNS Zoran Đorđević uputio je jasnu poruku opoziciji koja kontitnurano napada predsednika Vučića.

KOKOŠIJE SLEPILO OPOZICIJE! Direktna poruka Zorana Đorđevića!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ/Predsedništvo Srbije

Đorđević se osvrnuo na zakazani protest 17. marta, dan uoči nastavka pregovora Beograda i Prištine.

- Neke političke stranke, koje same sebe nazivaju „državotvornom“, „patriotskom“, „ustavobraniteljskom“ i, što je najsmešnije (a zapravo je tužno, licemerno i jadno pre svega) – „za budućnost Srbije zabrinutom“ opozicijom, zakazale su 17.marta u Beogradu protest, samo dan pred važan sastanak predsednika Aleksandra Vučića u Ohridu sa predstavnicima EU i premijerom privremenih kosovskih institucija Aljbinom Kurtijem.

Na tom protestu će, kako kaže jedan od njih, „uputiti poruku Vučiću pred odlazak u Severnu Makedoniju“. Ostavimo po strani svu upitnost naziva koje ovaj deo opozicije sam za sebe upotrebljava, kao i te, vešto smišljene, propagandističke samokvalifikative koji pokušavaju da impliciraju zaključak da su svi drugi na političkoj sceni – nepatriote, nedržavotvorni i protivnici Ustava i zakona, rečju – izdajnici – što je posebna vrsta pokušaja podvale i svojevrstan bezobrazluk, moram to da kažem, a pozabavimo se tom najavljenom porukom jer, trebalo bi bar tako da bude, to je ono što čini ideju vodilju njihovog okupljanja. Ta i takva poruka, za pretpostaviti je, uzimajući u obzir njihovu odavno dokazanu političku i svaku drugu jalovost i bezidejnost, sadržaće u sebi ceo njihov politički program, od jedne jedine rečenice – Mrzimo te, Aleksandre Vučiću – ali ono što ovo okupljanje tobožnjih patriota, salonskih desničara i lažnih boraca za Kosovo i Metohiju čini naglašeno podlim jeste to što su svoj politikantski performans perfidno nazvali molebanom, računajući valjda da će i tako prevariti i još ponekog neobaveštenog o tome kakva je prava priroda njihovog protestvovanja, kao i sakriti činjenicu da se radi o pokušaju destabilizacije Srbije za račun inostranih mentora i nalogodavaca, a ne o istinskoj i iskrenoj, molitvenoj u krajnjem slučaju, brizi za srpske vitalne državne i nacionalne interese. Uostalom, nije na odmet podsetiti da su se okupljali i ranije, vrlo skoro i pod sličnim izgovorom, a da je sve završeno scenama nasilja i pozivima na ubistvo predsednika Vučića. Da sam maliciozan, kao što nisam, mogao bih dodati i da je njihov „moleban“ zakazan baš na dan kada se 2004.godine dogodio pogrom srpskog naroda na KiM, na koji su neki od sadašnjih vajnih boraca za svekoliko srpstvo odgovorili ćutanjem i skrivanjem, ili „herojskom“ pljačkom prodavnica i palenjem i rušenjem po Beogradu - navodi Đorđević.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Zoran Đorđević

- Mogao bih, takođe, tu njihovu, po suštini dnevno-politikantsku, ali ne manje opasnu zbog toga, predstavu pripisati i želji da javno, na tom skupu, konačno predstave nekakvo svoje rešenje problema u kojem se Srbija nalazi (a koji je u velikoj meri prouzrokovan i njihovim (ne)činjenjem u vreme dok su bili u prilici da vrše vlast i da taj problem rešavaju sa nivoa donosilaca odluka), ali znam da se to neće dogoditi, jer – oni rešenje nemaju, nemaju nikakav plan ni program, nemaju viziju, niti su sposobni da predoče ikakvo realno, održivo i sprovodivo rešenje, ono koje će zaista voditi računa o budućnosti države i naroda i moći Srbiji da donese i garantuje mir i stabilnost, ekonomski razvoj i svakodnevni napredak na svim poljima. Jer, da imaju ikakav argumentovan, na stvarnosti i mogućem zasnovan predlog, oni bi, patriote kolike kažu da jesu, valjda do sada to svoje rešenje već izneli, već ponudili, vodeći se samo interesima Srbije i njenih građana. I mogli su to da učine, bili su u prilici, recimo – u Narodnoj skupštini Republike Srbije, vrlo skoro, na raspravi o pitanjima u vezi sa KiM i planom EU, na onoj koja se njihovom zaslugom i nastojanjima pretvorila u svojevrstan cirkus, u haotičnu i bespredmetnu raspravu kojom su dominirale uvrede, pretnje, psovke i lažni patriotizam zarad jeftinih političkih poena, koji su, na njihovu veliku žalost, izostali – čak i kod njihovih simpatizera i glasača. Mogao bih, na kraju krajeva, i dobronameran kakav jesam, da opravdanje za takvo njihovo delovanje nađem u svojevrsnom političkom slepilu (najsličnijem onome što je poznato kao – kokošije slepilo, urođenoj anomaliji koja nije izlečiva, a manifestuje se, dolaskom sumraka, lošijom orijentacijom u prostoru, otežanim kretanjem i povećanom opasnošću od pada i povreda), ili nevičnošću za bavljenje politikom, ili u specifičnom nesnalaženju za javni interes, ili pak u netalentovanosti da se bude političar – ali znam da se kod njih, „patriota“ kakvi i koliki kažu da jesu – radi samo o borbi za vlast, makar i zarad sprovođenja tuđih interese a ne interese njihove zemlje, o želji da se do vlasti dođe bez izbora i da se predmet njihove mržnje – Aleksandar Vučić – nekako pobedi, pa makar to bilo i protivno najvažnijim državnim i nacionalnim interesima Srbije.

Zbog svega što sam naveo, zbog svih građana Srbije, ovo što tobožnje patriote nameravaju da učine, taj njihov „moleban“, nužno je nazvati pravim imenom, sagledavši ga širom otvorenih očiju i reći - vaše okupljanje je protiv Srbije i njenih interesa, ono predstavlja čin destabilizacije i slabljenja Srbije i nikome, i ničemu, pa ni vama samima, ne koristi.

Slepi ste, gospođe i gospodo iz opozicije, slepi od mržnje i zavisti prema predsedniku Vučiću, prema njegovim rezultatima i upornoj, hrabroj i dostojanstvenoj borbi za Srbiju i to, do patoloških razmera naraslo slepilo, vas sprečava da budete na strani svoje zemlje i njene budućnosti. Verujte da je tako i ne libite se da potražite stručnu pomoć. Zarad vas samih najpre, ali – što je još važnije – zarad Srbije. Da svi zajedno, jedinstveni, konačno progledamo i jasno vidimo našu budućnost - navodi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading