SPREMAJU NEREDE DAN PRED VUČIĆEV SASTANAK O KOSOVU: Desničari povlače poteze kojima se Kurti raduje

Autor:

Vesti

06.03.2023

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Miloš Jovanović, Milica Đurđević, Boško Obradović i njihovi sledbenici organizuju protest 17. marta.

SPREMAJU NEREDE DAN PRED VUČIĆEV  SASTANAK O KOSOVU: Desničari povlače poteze kojima se Kurti raduje

Foto: ST/Nebojša Mandić, Tanjug/Jadranka Ilic/AP

Desničari, lažne patriote, trude se da na sve moguće načine otežaju položaj svoje države u razgovorima o Kosovu i Metohiji. Teško je poverovati, ali oni bi nerede i haos na ulicama Beograda samo dan pred važan sastanak predsednika Aleksandra Vučića u Ohridu s evropskim šefom diplomatije Đuzepom Boreljom, evropskim posrednikom Miroslavom Lajčakom i premijerom privremenih privremenih institucija Aljbinom Kurtijem.

Miloš Jovanović, lider Novog DSS, zajedno s Milicom Đurđević Stamenkovski (Zavetnici), Boškom Obradovićem (Dveri) i ostalim navodnim patriotama, pozvao je na proteste u glavnom gradu Srbije 17. marta. Podsetimo, sastanak u Ohridu je 18. marta. A podsetimo i još nešto, 17. mart je dan kada je 2004. počeo stravičan pogrom Srba na Kosovu i Metohiji. Dok sada zove na ulice, Jovanović je tada bio u mišjoj rupi, zajedno sa stranačkim šefom Vojislavom Koštunicom.

ČUDAN REZON

- Narod će vrlo brzo iz sala izaći na ulice. Idemo ka tome odlučno, osmišljeno, etapno, ali idemo. Očekujemo vas 17. marta u Beogradu, da uputimo poruku Vučiču pred odlazak u Severnu Makedoniju - rekao je Jovanović na tribini u Kraljevu.

Prošli put kada su se okupili predstavnici desnog spektra na protestu u Beogradu, imali smo prilike da vidimo juriš na policiju i pozive na ubistvo predsednika države.

Vladimir Đukanović, poslanik i član Predsedništva SNS, ovako je prokomentarisao poziv na skup desničara, koji su, da bi privukli nekog ko neće povezati o čemu se, u stvari, radi, nazvali moleban.

- Ma šta kažu ove lažne patriote? Interna im je poruka, pa da se ne širi. Imaju i organizovan prevoz. A ko to plaća? Odakle sredstva? Jesu li učesnici sendvičari? Zar se na patriotski skup dovozi ili sam, pun elana, srcem i dušom kreneš? Koliko je ovo jadna opcija. Da Miloš Jovanović nije sredio donacije iz Francuske - naveo je Đukanović.

NISU ISKORISTILI

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar, ovako govori o motivima okupljanja:

- Oni žele da izvrše politički pritisak da bi Vučić priznao njihovo rešenje. Tako nešto očekivano je od tog dela opozicije, da se okupljaju i nude rešenja koja nisu ostvariva. Imali su priliku da u parlamentu ponude konkretna rešenja, nisu je iskoristili. Naročito u ovim okolnostima, smatram da takav skup ne treba održavati jer ne vidim koji je njegov cilj, osim da otežaju situaciju koja je u ovom trenutku ionako teška - ističe naš sagovornik.

Priželjkuju i novi haos u Skupštini

Uz haos na ulicama, opozicionari, odnosno ovaj već pomenuti njihov deo, priželjkuju i ponavljanje haosa u Skupštini. Malo im je, valjda, bilo što smo, umesto zajedničkog stava i sabiranja oko Kosova i Metohije, prošli put poslali ružnu sliku pokušaja linča predsednika države. Sada desničari potpisuju zahtev da se održi nova sednica o KiM.

Kako navodi Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS, cilj je da se opet napravi cirkus od Skupštine.

- Opozicija je, međutim, od predsednika uvek dobijala jasan odgovor po pitanju KiM - istakao je Glišić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (212)

Loading
Ivan

06.03.2023 21:39

Antidržavna opozicija će sve učiniti kako bi pokušala da naškodi Vučiću

Sandra M.

06.03.2023 21:41

Miloš Francuz, Boško Kolubara i Mica zavetnica ne prestaju sa pričama o izazivanju nereda i otežavanju ionako teške situacije po pitanju KiM. Sada je sve jasno da su oni Kurtijevi jurišnici koji ispunjavaju zadatke stranaca koji ih plaćaju za to.

Milan

06.03.2023 21:41

Antidržavna opozicija pokazuje da im nije važna država već jeftini politički poeni

Andrijana

06.03.2023 21:43

Umesto da ujedinjeni odgovorimo Pristini na provokacije, oni bi opet malo da šetaju i da smetaju