POSLANIK UDARIO NA KURTIJA: Deci Albanaca trebaće pasoši da bi posetili Dečane

Autor:

Vesti

03.03.2023

08:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Opozicija oštra prema premijeru privremenih kosovskih institucija.

POSLANIK UDARIO NA KURTIJA: Deci Albanaca trebaće pasoši da bi posetili Dečane

Foto: TANJUG/AP

Nakon višesatne sednice kosovske skupštine o evropskom predlogu, koja je prekinuta na zahtev premijera privremenih kosovskih institucija oko 16.00 časova, diskusija je nastavljena kasno sinoć, i to u istom tonu.

Nizale su se optužbe opozicije na račun Aljbina Kurtija i to ponovo najviše zbog sedme tačke predloga koja govori o pravima SPC i samoupravljanju za srpsku zajednicu.

Nadovezujući se kritikama na račun Kurtija, poslanik LDK, Armend Zemaj, osvrnuo se na tačku sedam francusko-nemačkog plana, koja je takođe bila u fokusu opozicije tokom prvog dela sednice.

Kaže da „ne zna da li je Kurti svestan“ da će deci kosovskih Albanaca, kako kaže, biti potrebni pasoši za posetu manastiru Visoki Dečani.

- Tačka 7 je sedam puta ozbiljnija od svega što je Kosovo do sada prihvatilo. U tački 7. ovog sporazuma navodi se da će strane formalizovati status Srpske pravoslavne crkve na Kosovu i obezbediti zaštitu objekata srpske verske i kulturne baštine u skladu sa postojećim evropskim modelima. Premijeru, objasnite formalizaciju statusa Crkve, o kakvoj se bezbednosti radi, o kakvom statusu je reč? Da li znate da ako naša deca žele da posete prelepu prirodu oko manastira Dečani, da će morati da idu sa pasošima? Molim Vas da objasnite na koji nivo samouprave za srpsku zajednicu na Kosovu i sposobnost pružanja usluga u određenim oblastima mislite? - upitao je on, prenosi KoSSev.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (3)

Loading
Ts

03.03.2023 09:07

Šta ćeš ti ološu u našem manastiru. Zbog vas ni mi ne možemo da posetimo.

Војо

03.03.2023 11:37

Због тога не брините, манастири нису ваши. Ви нисте Европљани, питајте Турке одакле су вас довели и вратитe се у своју постојбину. За ваше обавештење, ви сте живели негде у Азији.

Marina

03.03.2023 13:40

Bože oprosti ali gade mi se jako. Zemlju ćemo vratiti kao i uvek zato ne brinem, čuvaj Gospode dušu našu da je ne izgubimo kao oni njihovu.