SVETSKA FEDERACIJA VETERANA POSLE 70 GODINA PONOVO U BEOGRADU! Posle Tita Vučić domaćin svetskim veteranima.

Autor:

Vesti

02.03.2023

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Beogradu će u periodu od šestog do desetog marta biti održan kongres Svetske federacije veterana, što će ujedno biti i trideseta po redu skupština ove organizacije.

SVETSKA FEDERACIJA VETERANA POSLE 70 GODINA PONOVO U BEOGRADU! Posle Tita Vučić domaćin svetskim veteranima.

Foto: SUNBOR

Tim povodom našu zemlju će posetiti 113 delegata iz 40 zemalja sveta kao i nekoliko inostranih visokih predstavnika. Domaćin ovom značajnom skupu biće SUBNOR Srbije uz podršku predsednika Aleksandra VučićaMinistarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Svetska federacija veterana je međunarodna organizacija sa ozbiljnim kredibilitetom, koja okuplja oko 60 miliona veterana iz 142 zemlje širom sveta. Kredibilitet organizacije se između ostalog ogleda i u tome što je konsultant pri UN uz dodeljen status ,,UN mirovnog promotera". Ova organizacija je već osam puta nominovana za Nobelovu nagradu

Organizatori sa ponosom ističu da je ova organizacija osnovana 1949. godine upravo u Beogradu, te da je drugu po redu Generalna skupština ove organizacije 1951. godine održao Josip Broz Tito u našoj prestonici.

- Nažalost, sticajem istorijskih i drugih okolnosti od tada do danas Beograd nije uspevao da ozbiljnije učestvije u radu ove organizacije. Zahvaljujući intenziviranju međunarodnih aktivnosti SUBNOR Srbije kroz saradnju sa veteranskim organizacijama na regionalnom i evropskom nivou, ali i prepoznavanju značaja ovih aktivnosti od strane predsednika Republike Srbije, nakon više od 70 godina Srbija se vraća u stroj zemalja ,,na pravoj strani istorije" - istakli su iz organizacije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading