RODITELJI STRADALE DECE NA SASTANKU S VESIĆEM: Spremaju se oštre kazne za BAHATE VOZAČE

Autor: Republika

Hronika

02.03.2023

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Goran Vesić imao je sastanak sa roditeljima stradale dece

RODITELJI STRADALE DECE NA SASTANKU S VESIĆEM: Spremaju se oštre kazne za BAHATE VOZAČE

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je juče da će zajedno sa ministrom policije Bratislavom Gašićem formirati koordinaciono telo, koje će raditi na izmeni zakonskih propisa i prevenciji saobraćajnih nesreća.

- Saslušali smo njihove predloge o tome šta možemo da uradimo povodom izmena zakonskih propisa kako se ubuduće ne bi dešavale ovakve situacije i kako bi sačuvali živote neke druge dece koja, na žalost, mogu da budu žrtve saobraćajnih nesreća kao žrtve bahatih vozača - rekao je Vesić novinarima u Palati ''Srbija'' posle susreta sa porodicama poginule dece. 

Dodao je da su ministar Gašić i on obavestili roditelje da je u toku donošenje Zakona o bezbednosti saobraćaja, koji inicijalno predlaže Ministarstvo unutrašnjih poslova, a u izradi učestvuju i druga ministarstva.

Foto: facebook.com/Goran Vesić

Sastanak roditelja stradale dece sa ministrima

- Takvim zakonom bahati vozači bi odgovarali, a prevencijom ćemo sprečiti buduće nesreće koje mogu da se dogode - dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, novo koordinaciono telo činiće više ministara i sarađivaće sa roditeljima dece stradale u saobraćajnim nesrećama.

Vesić je najavio za ponedeljak sastanak roditelja sa ministarkom pravde Majom Popović kako bi se razgovaralo o ponašanju veštaka u sudskim procesima.

Takođe, istog dana roditelji će imati sastanak i u Republičkom javnom tužilaštvu u vezi sa praksom tužilaca prilikom procesa koji se tiču saobraćajnih nesreća.

Porodice dece poginule u saobraćajnim nesrećama juče su primili ministri Vesić i Bratislav Gašić. 

Roditelji traže da se pooštre kazne za odgovorne u nesrećama u kojima su njihova deca izgubila živote.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading