ADŽIĆ JE VEĆ TRI MESECA U ALBANSKOM ZATVORU! Očajna supruga: Uhapšen je ni kriv, ni dužan, deci nedostaje otac!

Autor:

Vesti

26.02.2023

07:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Katarina pokušava već tri meseca da supruga izvuče iz albanskog zatvora.

ADŽIĆ JE VEĆ TRI MESECA U ALBANSKOM ZATVORU! Očajna supruga: Uhapšen je ni kriv, ni dužan, deci nedostaje otac!

Foto: Privatna arhiva

Miljan Adžić

Zdravstveni radnik Miljan Adžić (30) iz Kosovske Mitrovice uhapšen je 9. decembra prošle godine na administrativnom prelazu Jarinje, zbog navodnog učestvovanja u napadu na službeno lice.

Njegova supruga Katarina (24) od tada pokušava da se izbori protiv nepravde i da izvuče supruga iz albanskog zatvora.

Toa dana su se vraćali iz centralne Srbije sa dvoipogodišnjim sinom, kaže Katarina i dodaje da ništa nije ukazivalo na to da će njen suprug biti uhapšen, jer su prethodno bez problema prešli administrativni prelaz.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Miljan Adžić

- Međutim, u povratku su nas zadržali bez objašnjenja, a policajac koji je uhapsio mog supruga kazao nam je da nije trebalo da Srbi izlaze iz kosovskih institucija. Potom su nas sa malim detetom zadržali oko dva i po sata očito ne znajući šta da stave mom suprugu na teret. Jednostavno, kao da su se premišljali hoće li da ga uhapse i da li je on baš ta osoba koju treba privesti - istakla je Katarina Adžić za Novosti, zabrinuta, jer zbog porodične situacije nije u mogućnosti da odlazi u posete suprugu.

Dodaje i da, nažalost, ni njegovi roditelji zbog bolesti nisu u mogućnosti da ga posećuju u zatvoru.

- I otac i majka su mu teško bolesni i bukvalno ne izlaze iz kuće, a sada ih je njegovo hapšenje bukvalno dotuklo. Osim što brinem zbog njih, teško mi je i zbog dece kojoj nedostaje otac - priča kroz suze ova mlada majka. Napominje da se njen suprug kao zdravstveni radnik među prvima prijavio za odlazak u kovid-bolnicu u Batajnici, da je veliki humanista koji pomaže svakom kome zatreba i da je svima jasno da Miljan nikoga ne bi napao, kamoli službeno lice, zbog čega je osumnjičen i uhapšen. Razlog za to su zapravo barikade na kojima je bio kao i većina žitelja severa Kosova i Metohije.

- Činjenica je da je moj suprug bio na barikadama jer je kao i naši sugrađani želeo da skrene pažnju na položaj svog naroda. Činjenica je i da niko, pa ni on, nije napadao bilo koje službeno lice, ponajmanje pripadnike kosovske policije, mada su upadali na sever Kosova i Metohije sa dugim cevima i kidisali na Srbe. To je jasno i kosovskim vlastima, ali i međunarodnoj zajednici.

Katarina Adžić konstatuje da je Prištini jedino bitno da se Srbi optuže makar i za nepostojeća krivična dela i da se prikažu kao nasilnici i kriminalci. Ona se, ipak, nada da će pripadnici međunarodne zajednice razmotriti slučaj njenog supruga koji je, kao i mnogi drugi Srbi, zadržan u pritvoru bez ikakvih dokaza za delo koje mu se pripisuje.

Nije bilo saslušanja, niti svedoka

- Prvih sedam dana nismo uopšte znali šta se događa sa Miljanom, jer su ga posle hapšenja na Jarinju prvo odveli u regionalnu stanicu kosovske policije u južni deo Mitrovice, a potom u Prištinu. Tamo je par dana proveo u pritvoru, a posle toga je upućen u zatvor visokog rizika u Grdovcu kod Podujeva. Ti dani su nam bili najteži - ističe Katarina.

Adžićev advokat Miloš Delević opominje da tužilaštvo i dalje nije saslušalo nijednog svedoka, niti predstavilo ijedan dokaz protiv Miljana, zbog čega očekuje da njegovog klijenta puste na slobodu ili da mu se odredi blaža mera.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading