"MA, KO JE BRE ON"!? Boško Obradović urlao na Bujoševića na sednici Odbora za informisanje! Siniša Kovačević jedva uspeo da SMIRI SITUACIJU!

Autor:

Vesti

21.02.2023

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ono što je obeležilo današnju sednicu Odbora jeste da su Dragana Bujoševića svi nešto imali da pitaju i pitali su ga, ali da je on na sva pitanja vešto izbegavao odgovore ili je na njih ogovarao uopšteno.

"MA, KO JE BRE ON"!? Boško Obradović urlao na Bujoševića na sednici Odbora za informisanje! Siniša Kovačević jedva uspeo da SMIRI SITUACIJU!

Foto: ST/V. LUKIĆ, TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC/ nr

Na kraju današnje sednici Odbora za kulturu i informisanje lider "Dveri" Boško Obradović zatražio se od direktora RTS Dragana Bujoševića da mu odgovori na pitanje kada će na RTS-u početi da se emituju političke emisije.

- Sve ste ukinuli ili smanjili - vikao je Obradović na Bujoševića dok je Siniša Kovačević, predsednik Odbora počeo da ga umiruje.

- Ma, ko je on - završio je Obradović takođe povišenim glasom.

Inače, današnja sednica Odbora malopre je završena, a na njenom kraju je usvojen izveštaj o poslovanju RTS-a za 2021. godinu.

Ono što ju je oboležilo jeste da su Dragana Bujoševića svi nešto imali da pitaju i pitali su ga, ali da je on na sva pitanja vešto izbegavao odgovore ili je na njih ogovarao uopšteno.

Na sednici Skupštinskog odbora za kulturu i informisanje danas su se "oči u oči" prvi put pogledali generalni direktor javnog servisa Dragan Bujošević i Branislav Klanšček predsednik Upravnog odbora ove istitucije, koji je nedavno pokrenuo takozvanu "RTS aferu".

Bujošević je sve vreme mrko posmatrao Klanščeka dok je iznosio skandalozne činjenice o apsurdu poslovanja RTS, a bilo je i više nego očigledno da mu je veoma neprijatno. Pokušavao je generalni direktor javnog servisa da opravda svoje poteze, kao i postupke svojih podređenih, ali mu to nikako nije polazilo za rukom. 

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ

Dragan Bujošević i Branislav Klanšček na današnjoj sednici Odbora

 

Podsetimo, Klanšček je nedavno javno progovorio o zloupotrebi budžeta RTS-a, čime je pokrenuo veliku aferu. Naime, kako je otkrio predsednik UO RTS, ova medijska kuća, iako ima 2.500 zaposlenih, proizvodi samostalno samo tri emisije, a ostale otkupljuje od privatnih produkcija, koje su u vlasništvu zaposlenih, odnosno nekih od najvećih medijskih zvezda javnog servisa!

Oni prodaju matičnoj kući projekte svojih produkcija za ozbiljne pare ili se pojavljuju kao voditelji u projektima drugih privatnih produkcija, koje RTS otkupljuje. Na taj način, prema rečima naših izvora, medijskih stručnjaka, iz javnog servisa se svake godine isisa između 20 i 30 miliona evra.

Sve je ovo rezultiralo podnošenjem krivičnih prijava protiv Dragana Bujoševića i urednice zabavnog programa Olivere Kovačević. Više o krivičnim prijavama i kakve su zloupotrebe vršene na RTS možete pročitati ovde.

Bonus video:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading