ŠEŠELJ PROGOVORIO O ŠOKANTNIM TVRDNJAMA PERIŠIĆA: Istina o sarmi i hrvatskim generalima!

Autor:

Vesti

22.02.2023

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj prokomentarisao je navode generala Momčila Perišića da su šefu radikala hrvatski generali u Hagu pravili sarmu.

ŠEŠELJ PROGOVORIO O ŠOKANTNIM TVRDNJAMA PERIŠIĆA: Istina o sarmi i hrvatskim generalima!

Foto: Tanjug/ST

Ove informacije, kako je Republika već pisala, Perišić je izneom gostujući u Ćirilici kod Milomira Marića.

- Jedina dva, da kažem uslovno, robijaša, Šešelj i ja, nismo se baktali oko hrane, ali ja nisam, da kažem, bio neki veliki da kažem gurman, a on je bio veliki gurman, voleo je punjenu papriku i sarmu i tražio je ko će to da mu pripremi. Ja dođem na ideju, evo pozovi Antu Gotovinu velikog nacionalnog heroja „ljepe njihove“. Slušaj, on će da ti spremi najbolju sarmu. I ubedimo mi Gotovinu i Gotovina njemu pripremi lonac od 10 kilograma pun sarme i on pošto se plašio, a imali smo veliku dnevnu sobu u kojoj su postojali frižideri, za svakog pojedinačno, on u taj frižider nije mogao da stavi toliki lonac, nego ga je odneo u svoju ćeliju - ispričao je Perišić.

Foto: ST/N. MANDIĆ

Momčilo Perišić: Nisam bio gurman kao Šešelj

A onda je i Markač uzeo varjaču u ruke.

- Onda kaže ne mogu više da jedem sarmu, želeo bih punjenu papriku. Onda se ja setim Markača, takođe velikog bojovnika Hrvatske, odnosno „ljepe njihove“ kako kažu, koji je inače strastven lovac i motivišem njega da mu skuva papriku. Tako da su dva Hrvata bili mu glavni kuvari. Jednom prilikom oni su me iritirali i ja skupim sve nas sa sprata i kažem sledeće: „Šta mislite veliki heroji hrvatskog naroda, Gotovini i Markaču, ako ja sad pozovem neke novinare u Hrvatsku i kažem im: Vaši veliki heroji u Hagu su doživeli totalni fijasko. Postali su lični kuvari četničkom vojvodi Vojislavu Šešelju…“ Oni su me molili ko boga: „Nemoj!“, i ja zaista nisam, i to verovali ili ne prvi put sada govorim - kazao je general. 

Foto: www.profimedia.rs

Ante Gotovina: Hrvatski general spremao sarme

Lider radikala u razgovoru za Republiku kaže da je Perišić veoma duhovit čovek, i da mu Gotovina nije spremao sarmu, dok mu Markač jeste kuvao. 

- Nije tačno da mi je Gotovina kuvao sarme, ali Markač jeste spremao. Ja bi kupio meso i sve što treba i onda bi on kuvao. Čovek je bio lovac i ume da kuva. Mi nismo mogli da odlučujemo s kim ćemo biti u bloku, uprava je odlučivala o tome, i dobro nas je promešala - rekao je Šešelj.

Perišić je komentarisao i Šešeljevu najnoviju knjigu „Đinđić i Koštunica režirali špijunsku aferu generalu Momčilu Perišiću, i naveo da Prva je da ne smatram da je Đinđić glavni konstruktor afere, ali da Koštunica jeste. 

- Osim ovoga, imam potrebu da kažem povodom onoga što je Perišić pričao. Njemu su špijunsku aferu pakovali Đinđić i Koštunica iako on brani Đinđića. Rekao je kako smo mi sami otišli u Hag i da je tako trebalo i Milošević. On je bio šef države i sramota je bila za državu da ga isporuči da mu sude za izmišljenje zločine. Doneta je neka uredba koja je omogućila isporučivanje našilju ljudi Hagu, Savezni ustavni sud je to oborio, ali je Đinđićeva vlada to pogazila, rekla da je taj sud ne važi. Oni su izvršili svojevrstan državni udar. Od svih ministara jedino je pokojni Obren Joksimivić glasao protiv izručenja. Zbog toga je Đinđić i završio kako jeste, jer je izručio Miloševića na sveti dan - poručio je Šešelj. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading