BRNABIĆ O PRETNJAMA VUČIĆU: Zovu sebe patriote, a na Dan državnosti su puškom krenuli na Vučića

Autor:

Vesti

19.02.2023

21:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka je govorila o napadima na predsednika Srbije.

BRNABIĆ O PRETNJAMA VUČIĆU: Zovu sebe patriote, a na Dan državnosti su puškom krenuli na Vučića

Foto: TV Pink/printscreen

Premijerka Srbije Ana Brnabić govoreći o pretnjama predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću istakla da u ovom trenutku ne može da nađe odgovor na pitanje ko stoji iza ovih napada.

Dodala je da na tome rade službe.

- Ovo su ljudi koji sebe zovu patriote, a na Dan državnosti su puškom, gazeći srpsku zastavu krenuli na Vučića. Pod dva, pitanje je šta je to Vučić učinio ili rekao, da izazove ovako nešto? - zapitala je premijerka.

- Ako pričamo o KiM, jedino što je učinio je to da je temu Kosova posle 10 godina vratio na sto. Poslednje što je govorio na temu Kosova u Narodnoj skupštini, bilo je da neće priznati nezavisnost i da je članstvo u UN naša crvena linija - naglasila je premijerka u emisiji Hit tvit na TV Pink.

Ona je zapitala da li su oni zbog toga izašli na ulice?

- I treća stvar, kada govorimo o parlamentarnim strankama, koje su pozivale na linč, rekla bih da su to oni koji su predali sve što se imalo predati, da bi se umilostivili nekom drugom, kao što je na primer, biti predsednik skuppštine UN. Pustili su albanske teroriste iz zatvora, 2004. pogrom, nista nisu uradili. Gledali su divljanje nad našim narodom, ništa nisu uradili. 2008. ništa nisu uradili, predsednik pobegao u drugu državu, 2010. upotpunosti iznenadivši sve naše partnere uradili su šta su uradili, preko noći i 2011. priznali granice. Da je Vučić želeo da dopusti kapitulaciju, sve što je trebao da radi je da se ne bavi tim pitanjem i da ga ostavi gde su oni. Eto, to su te tri stvari - rekla je Brnabić.

O Bojanu Pajtiću i njegovim izjavama

Govoreći o Bojanu Pajtiću i njegovim izjavama, Brnabić navodi da tu nema kraja, i da uvek postoji novo dno. To je, kako kaže dovelo do apsurda, gde jedan čovek koji za sebe misli da je odgovoran, izjavljuje da je Vučić sam sebe napao usred Srebrenice.

- On tamo povede ljude kojima da kamenice, i u jednom trenutku kaže "krenite" Je l' vi razumete kakav je to apsurd? Ustvari se sve njihove teorije svode na ovo, a to je dokaz da na Vučića nisu planirani atentati, je to da je on živ. Mi nismo uspeli da ga zaštitimo, nego je dokaz da se to nije ni desilo. Jedino kada će oni poverovati je to, kada ga ubiju. I zbog toga je tu čitav apsurd. Jedina moguća realnost tu je samo ako ga ubiju. Lagali su svi, i Evropol, koji nam je slao informacije.. I kada smo to govorili, nikada nismo čuli demanti. I svedok-saradnik je rekao da je Zvicer bio spreman da da pare za glavu Vučića - rekla je premijerka Srbije.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Emisija Hit Tvit

 

I Bobaček koji je uhapšen sa karabinom je rekao da su bili spremni da idu do kraja, rekla je premijerka, dodajući da je jedino važno da se na neki način oslabi ili destabilizuje Vučić i Srbija, a dolazak na vlast je krajnji cilj, o čemu govore u tajkunskim medijima.

-  Sve što se dešava nema veze sa Kosovom, već sa destabilizacijom Srbije, a destabilizacija je pucanje na Aleksandra Vučića - naglašava Brnabić i dodaje da Vuk jeremić i njegova dela govore o njemu i koliko se ikada sekirao za Kosovo, kao i Boško Obradović.

"Ko izda Kosovo, izdaće i Rusiju" rekla je Brnabić navodeći da je to jedna od najapsurdnijih parola sa skupa.

Republika

Foto: Printskrin/RTV PINK

Ana Brnabić

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (171)

Loading
Marko

19.02.2023 21:29

Oni koji sebe zovu patriote, a na Dan državnosti puškom, gazeći srpsku zastavu krenuli na Vučića, ne misle dobro našoj zemlji i narodu i treba ih najoštrije kazniti!

Vule

19.02.2023 21:30

Pokusali su da sruse ustavni poredak ove drzave, tzv.patriote. Sad ce adekvatno biti kaznjeni.

Mile

19.02.2023 21:34

Pretnje Vučiću silom moraju biti sankcionisane.

Sasa

19.02.2023 21:46

Pretnje srcu Vucicu su ogroman znak slabosti tzv. patrita!