JOŠ JEDNA ZEMLJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA! Vučić iz Minhena objavio dobru vest!

Autor:

Vesti

17.02.2023

19:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poručuje da moramo istovremeno da sačuvamo mir i svoje nacionalne interese.

JOŠ JEDNA ZEMLJA POVLAČI PRIZNANJE KOSOVA! Vučić iz Minhena objavio dobru vest!

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Minhena.

- Imali smo veoma važne razgovore. Klučna tema u gotovo svim razgovorima bio je razgovor sa Prištinom. Mislim da smo dobro zastupali interese Republike Srbije. Dobro je što smo došli ovde i što smo mogli da precizno i racionalno objasnimo našu poziciju. Govorili smo o neophodnosti formiranja ZSO. Mi smo u posedu još jedne od nota o povlačenju priznanja Kosova, ali je dogovor da se sačeka desetak dana, pa da se objavi ime te države - rekao je Vučić.

On navodi da moramo istovremeno da sačuvamo mir i svoje nacionalne interese i dodaje da je većina građana trenutno na odmoru, jer su spojili praznike, a da je to sve omogućio mir i pametna ekonomska politika. 

- Očekujem da nam prihodi u februaru budu drastično veći od onoga što smo očekivali - naveo je Vučić. 

- A inače bi on junak preduzeo nešto - rekao je Vučić o izjavi Ponoša, tadašnjeg načelnika Generalštaba, da nije reagovao na jednostrano proglašenje nezavisnosti Kosova 2008, jer nije dobio nikakve instrukcije, s obzirom na to da je predsednik Tadić bio van zemlje.

- Imamo navalu junačenja u Srbiji i to od onih koji su bili sve sem junaci. To su ljudi koji su učestvovali u najgorim odlukama za Srbiju i za KiM. Da ne pričam o tome da su topili tenkove, kao što su i strele, ose, zolje uništavane. Čime da krenu? Šta da urade, što nisu 2004? Što su 2010. insistirali na onakvom pitanju za MSP? Mi u Srbiji moramo da se dogovorimo sa sobom. Meni nije problem da trpim bezbroj laži, jedanaestu godinu slušam kako ću da potpišem nezavisnost Kosova, i jedanaestu godinu se to ne dešava, zbog toga su zabrinuti, zbog toga što vide da Srbija ide napred. Rekli su da ću odmah posle izbora, 3. aprila da uvedem sankcije Rusiji, a Vučić ni dan danas nije uveo sankcije Rusiji. Nema potrebe da citiram Kneževu večeru, znam nad čim i kome sam se zakleo.

Vraćajući se na današnje razgovore, Vučić kaže da su "Amerikanci bili među retkima koji su želeli da čuju primedbe Srba kada su bile barikade na Kosovu".

Podsetimo, Vučić boravi u dvodnevnoj poseti Saveznoj Republici Nemačkoj, gde učestvuje na 59. Minhenskoj konferenciji o bezbednosti.

Vučić je danas je imao niz bilateralnih susreta sa svetskim zvaničnicima, među kojima su ministar spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske Džejms Kleverli, predsednik Vlade Republike Grčke Kirjakos Micotakis, kao i visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj.

Važni sastanci nastaviće se i sutra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
caca

17.02.2023 20:08

Mnogo je dešavanja u poslednje vreme,a predsednik je imao i važne sastanke u Minhenu,i sa nestrpljenjem očekujemo njegovo obraćanje!

Vanja

17.02.2023 20:09

Naporan ali uspešan dan, Vučić je danas iskoristio priliku da razgovara sa mnogim svetskim zvaničnicima o aktuelnim temama za Srbiju.

Elena

18.02.2023 16:40

Svaka cast Vucicu na borbi

Zoran

18.02.2023 16:50

Svim srcem uz Vucica