ISTINA JE, KOSOVO JE OTETO! Dačić reagovao na izjave Zorana Milanovića!

Autor:

Vesti

30.01.2023

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izjavu Zorana Milanovića komentarisao je i ministar Ivica Dačić.

ISTINA JE, KOSOVO JE OTETO! Dačić reagovao na izjave Zorana Milanovića!

Foto: Tanjug

Ivica Dačić

Istina je to što je rekao predsednik Hrvatske Zoran Milanović da je Kosovo i Metohija oteto od Srbije na silu i nezakonito, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Na slučaju Srbije najgrublje je pogaženo međunarodno pravo u koje se svi zaklinju. Na Kosovu i Metohiji srušen je međunarodni poredak u kome je suverenost država nedodirljiva, a granice nepromenljive - rekao je Dačić za Tanjug.

Dodao je da ne ulazi u to da li Milanović ima unutrašnje političke razloge da ovako govori o Srbiji i o Kosovu i Metohiji, ali da je to stav šefa države članice Evropske unije i NATO, koji on pozdravlja.

- Pozdravljam ga kao principijelni stav u pravcu poštovanja međunarodnog prava, koje garantuje nepovredivost suvereniteta i teritorijalnog integriteta svake države - rekao je Dačić.

Podsetimo, hrvatski predsednik Zoran Milanović rekao je ranije danas u Petrinji da je Kosovo oteto od Srbije. 

Dok ne shvatite da Srbija i Rusija nije isto? Da je to nažalost bolna činjenica i opasnost. Anektirali smo Kosovo. Mi i međunarodna zajednica. Uzeto je od Srbije. Ko je to napravio nego mi? Jesmo priznali Kosovo? Nije aneksija, nego otimanje. Kako se to zove? Ekstrakcija. Nije šija, nego vrat. Ovo nije dovođenje u pitanja Kosova, nego celog koncepta - rekao je Milanović.

Takođe, izjavu predsednika Hrvatske komentarisao je danas i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Rekao sam, pomalo u šali i predsedniku Zemanu, da kada neko dođe u Srbiju i traže da poštujemo nešto što oni hoće, a mi izvučemo povelju UN, Briselski sporazum, Vašingtonski sporazum... Na sve to dobijemo odgovor, vi znate da to nije realnost, mi kreiramo realnost. Sa pažnjom ću da pogledam izjavu predsednika Hrvatske - rekao je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading