AKCIJA ŽENE SU ZAKON VAŽNA ZA UNAPREĐENJE POLOŽAJA ŽENA: Ministar Basta potpisao Memorandum o razumevanju

Autor:

Vesti

27.01.2023

12:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žene preduzetnice su važan deo privrednog sektora i sa mesta ministra privrede učiniću sve što je u mojoj moći da popravim situaciju na tom polju, naveo je ministar Basta.

AKCIJA ŽENE SU ZAKON VAŽNA ZA UNAPREĐENJE POLOŽAJA ŽENA: Ministar Basta potpisao Memorandum o razumevanju

Foto: Ministarstvo privrede

Ministar privrede Rade Basta održao je danas sastanak sa predstavnicama kluba „Biznis na štiklama“ kako bi razgovarao o unapređenju položaja žena preduzetnica, a tom prilikom potpisan je i Memorandum o razumevanju.

Utvrđen je okvir buduće saradnje u oblastima razvoja ženskog preduzetništva i unapređenja položaja žena u privredi, a sve u okviru inicijative ministra Baste ŽENE SU ZAKON koja se odnosi na niz konkretnih mera koje će pomoći da žene preduzetnice imaju bolji status, posebno po pitanju korišćenja trudničkog, porodiljskog i odsustva sa rada radi nege deteta.

- Došlo je vreme da i mi muškarci preuzmemo određene obaveze, a da se žene više uključe u privredne aktivnosti. Akcija ŽENE SU ZAKON važna je za popravljanje uloge žena u srpskom društvu - poručio je ministar Basta te dodao da je u planu održavanje konferencije posvećene inicijativi ŽENE SU ZAKON.

Prema njegovim rečima, žene preduzetnice su važan deo privrednog sektora i sa mesta ministra privrede učiniće sve što je u njegovoj moći da popravi situaciju na tom polju.

Predstavnice kluba “Biznis na štiklama” upoznale su ministra sa predstojećim aktivnostima po pitanju promocije ženskog preduzetništva.

Kako su navele, važno je da žene što jednostavnije i sigurnije započnu sopstveni posao, a kasnije uspešno i opstanu u njemu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading