UDARNO! OGLASILO SE MINISTARSTVO O "MRŠAVIM" PLJESKAVICAMA: Zakidanje na roštilju grubo kršenje zakona! (VIDEO)

Autor:

Vesti

27.01.2023

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To što roštiljdžije u meniju navode jednu gramažu pljeskavica, a kupac dobije od 30 do 50 grama "mršavije" parče mesa može se podvesti pod nepoštenu poslovnu praksu.

UDARNO! OGLASILO SE MINISTARSTVO O "MRŠAVIM" PLJESKAVICAMA: Zakidanje na roštilju grubo kršenje zakona! (VIDEO)

Foto: https://www.profimedia.rs/

Ovo za Republiku poručuju iz Ministarstva trgovine.

Podsetimo, naš portal je za emisiju "Potrošačka patrola", koja se emituje na Jutjub kanalu Republika news, napravio eksperiment.

Kupili smo pljeskavice u pet poznatijih beogradskih fast fud restorana ("Viner", "Loki", "Valter", "Pončo" i "Stepin vajat") i izmerili ih. Svaka je imala manje nego što je navedeno, odnosno bile su između 30 i 57 grama lakše.

Kako navode u ministarstvu, članom 19. Zakona o zaštiti potrošača propisano je da nepoštena i obmanjujuća poslovna praksa postoji kada trgovac propuštanjem određene radnje, skrivanjem ili neblagovremenim pružanjem bitne informacije uskrati bitna obaveštenja koja su potrošaču potrebna kod odlučivanja.

Kako su naveli, za postupanje je nadležno Ministarstvo turizma, preko turističkih inspektora.

Iz tog ministarstva, s druge strane, već drugi dan ne reaguju na naš upit ovim povodom. 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vojvotkinja Tolstoj

27.01.2023 13:41

Može im se, pa kupujte dalje! Pogotovu uveče veliki redovi ispred šaltera za hamburgere... sve tinejdžeri, ne jedu kod kuće već "sa društvom", ali iz kuće iznesu pare da bi kupili, nisu sigurno zaradili sami, zato lako i troše !! Dok neko zarađuje da bi im "dao džeparac" za ovako nešto, "klinci se bude oko 2 po podne" i spremaju "za izlazak" i "da nešto pojedu". DA SU SAMI ZARADILI-SIGURNO NE BI TAKO LAKO TROŠILI. A svak ove može da prevari, pogotovu "ovi trgovci". A "trgovci pljeskavica i ćevapa" posebna su priča : u oči bi prevarili i "biznismena" jer i oni su - takođe bisnismeni, pa ko nadjača. Kupujte i dalje, molim vas, ovo je očito "umeće" za zaradu... Ovo je jedna realna analiza, šta reći : ideš gladan, ono zamiriše, a pare "ko papir" hartija "nepotrebna", staneš da se "najedeš", platiš tom "hartijom". Idemo dalje...