ISTORIJSKA SEDNICA O KIM: Predsednik Aleksandar Vučić obavestio članove Vlade o sastanku sa "velikom petorkom!"

Autor:

Vesti

23.01.2023

11:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić, sednici Vlade o KiM u 11 časova prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

ISTORIJSKA SEDNICA O KIM: Predsednik Aleksandar Vučić obavestio članove Vlade o sastanku sa "velikom petorkom!"

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Sednica Vlade Srbije o Kosovu i Metohiji, na kojoj prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić, počela je u 11 sati, a završena je posle nešto više od dva časa.

Na poziv predsednice Vlade Ane Brnabić, sednici Vlade o KiM u 11 časova prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Predsednik je na sednici obavestio članove Vlade o pregovorima sa visokom zapadnom delegacijom.

Sastanak sa zapadnom "petorkom", predsednik je opisao kao jedan od najtežih dana za Srbiju. Istakao je da je "zbog onoga što nas čeka u budućnosti", potrebno jedinstvo.

U 20 časova, Vučić će se obratiti javnosti iz zgrade Predsedništva Srbije, saopšteno je juče iz Službe za informisanje predsednika.

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

 

 

- Ništa se ne krije i ništa se neće odlučiti bez našeg naroda - poručila je premijerka Ana Brnabić, uoči današnje sednice Vlade o pritiscima sa kojima se suočavamo po pitanju Kosova i Metohije, kojoj će prisustvovati i predsednik Aleksandar Vučić.

Šef države, nakon ovog sastanka, u 20 časova obratiće se građanima Srbije.

Posle razgovora sa ministrima, kojima će lider Srbije predočiti o čemu je razgovarao na sastanku sa međunarodnim posrednicima iz SAD, EU, Francuske, Nemačke i Italije, a nakon kojeg je saopštio da je "Srbija spremna da radi na konceptu i primeni, uz jednu rezervu", i javnost očekuje odgovore na pitanja: šta sadrži nemačko-francuski plan o KiM, da li se na stranicama pominje članstvo lažne države u Ujedinjenim nacijama, po kom stavu smo rezervisani i da li zvanični ulazak nove platforme u pregovore Beograda i Prištine podrazumeva da Briselski sporazum kao osnova dijaloga više ne važi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading