PODIGNUTA BORBENA GOTOVOST SVIH JEDINICA MUP SRBIJE: Oglasio se ministar Gašić - ovo je naređenje predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske!

Autor:

Vesti

26.12.2022

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gašić je naredio da se koliko odmah stave pod komandu načelnika generalštaba sve jedinice MUP.

PODIGNUTA BORBENA GOTOVOST SVIH JEDINICA MUP SRBIJE: Oglasio se ministar Gašić - ovo je naređenje predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske!

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić naložio je podizanje borbene gotovosti jedinica MUP.

- Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUPa. Žandarmerije, SAJ i policijske brigade. Koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i zauzmu položaje predviđene operativnim planom - rekao je Gašić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije večeras je komentarisao činjenicu da je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, kao i samo podizanje borbene gotovosti od strane prištinskih vlasti na KiM.

- Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu hteli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju. Danas je i patrijarhu srpskog gospodinu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju. Nikada se to u istoriji nije dogodilo. I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno... Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više. U skladu sa tim, želim da vas obavestim da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije. U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju - rekao je Vučić na Instagramu.

Da podsetimo, vlasti u Prištini stavili su tzv. Kosovske bezbednosne snage u punu borbenu gotovost i spremni su da izvrše udar na sever Kosova i Metohije sa 1.500 svojih pripadnika, nezvanično se saznaje.

Ova naredba odnosi se na jedinice iz Prištine, Peći i Prizrena.

Kako se saznaje iz krugova bliskih Kforu, šiptarske snage bezvednosti dobile naređenje da njihovi pripadnici budu noćas u kasarnama ili u dometu moblilnih telefona spremni za pokret u toku noći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading