GAČEVIĆ O DELOVANJU VAGNER GRUPE U SRBIJI: To su lažne vesti, naša država ima dobar zakon koji kažnjava sve koji ratuju u inostranstvu ili vrbuju druge u te svrhe

Autor:

Vesti

19.01.2023

23:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

To je jedina stvarnost, dodao je.

GAČEVIĆ O DELOVANJU VAGNER GRUPE U SRBIJI: To su lažne vesti, naša država ima dobar zakon koji kažnjava sve koji ratuju u inostranstvu ili vrbuju druge u te svrhe

Foto: twitter.com/MiroslavGacevic

Miroslav Gačević

Pomoćnik ministarke za evropske integracije Miroslav Gačević reagovao je na Tviteru na objavu advokata Čedomira Stojkovića koji je danas podneo krivične prijave protiv, između ostalog, i direktora BIA Aleksandra Vulina, kao i ruskog ambasadora u Srbiji Aleksandra Bocan-Harčenka, zbog, kako tvrdi, "mobilisanja građana Srbije i nedelovanja BIA i njihovog izostanka suzbijanja vrbovanja Rusije građana u Srbiji".

Gačević je Stojkovićeve tvrdnje okarakterisao kao "propagandu, a ne stvarnost".

- Lažne vesti, a ne činjenično stanje. Neuspeli pokušaj obmanjivanja javnosti - naveo je on.

Pomoćnik ministarke je podsetio na krivični zakonik koji predviđa kaznu za svakog ko učestvuje u ratu u stranoj državi i svakog ko vrbuje ili organizuje druge za ratovanje u inostranstvu. Gačević napominje da "Srbija ima i dobar zakon i sudsku praksu koja potvrđuje njegovu doslednu primenu".

- To je jedina stvarnost - zaključio je.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading