HRVATI KONAČNO PRIZNALI! Srbija je najveća VOJNA SILA na Balkanu!

Autor:

Vesti

09.01.2023

10:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prilikom izrade rang liste koristi se više od 60 pojedinačnih faktora, kao što su broj vojnih jedinica, finansije, logističke sposobnosti i geografija.

HRVATI KONAČNO PRIZNALI! Srbija je najveća VOJNA SILA na Balkanu!

Foto: Tanjug

Hrvatski mediji su konačno priznali ono što je već bilo jasno, a što se nisu usuđivali glasno da kažu: da je Srbija najsnažnija vojna sila na Balkanu!

- Od bivših ex-Yu zemalja, Srbija je najbolje rangirana u poretku vojnih sila. Napredovala je za tri mesta jer najviše i kupuje naoružanja i vojne opreme „od svih“, a i povećala je vlastitu proizvodnju - pišu hrvatski mediji.

Naime, povod njihove analize jeste izveštaj američkog sajta “Global fajerpauer”, u kojem se procenjuje vojna snaga zemalja, a na kome se Srbija nalazi na 58. mestu od 145 država, koliko ih je na listi, a najmoćnija je u regionu.

U prethodnom izveštaju Srbija je bila na 61. mestu.

Kako je navedeno na pomenutim sajtu, prilikom izrade rang liste koristi se više od 60 pojedinačnih faktora, kao što su broj vojnih jedinica, finansije, logističke sposobnosti i geografija.

Republika

Foto: printskrin

Pisanje Hrvata o Vojsci Srbije

 

Kada je reč o regionu, Hrvatska je na 69. mestu, Slovenija na 86., Severna Makedonija na 108., Crna Gora na 128., a BiH na 133. mestu.

Rumunija je na 47., Mađarska na 54., Bugarska na 59., a Albanija na 91. mestu.

Prvih 10 zemalja na listu su SAD, Rusija, Kina, Indija, Velika Britanija, Južna Koreja, Pakistan, Japan, Francuska i Italija.

Vučić: Važno je možemo da zaštitimo našu zemlju

Podsećamo, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je pre mesec dana prikazu sposobnosti kopnenih i vazduhoplovnih besposadnih platformi u Centru za ispitivanje naoružanja i vojne opreme u Nikincima.

 

 

- Videli ste nešto što niste mogli da vidite u našoj zemlji do sada. Videli smo Obada, Vrapca i Pegaza koji su navodili naše Orlove, a oni nepogrešivo pogađaju svoje ciljeve - dodao je.

Vučić je kazao da će UTVA morati da pravi bespilotne letelice, i da se nada da će od aprila krenuti serijska proizvodnja.

- Naručili smo mnogo dronova Kamikaza, i počinjemo sada da ih pravimo. Verujem da ćemo sa privatnim sektorom moći, ako se sve to „utegne“ i popravi napravimo dobru saradnju i dobar posao za našu vojsku - zaključio je on u videu.

- Važno je da našu Srbiju u svakom trenutku možemo da zaštitimo i sačuvamo - poručio je predsednik.

Ma koliko izbegavali istinu došlo je konačno do prvog otvorenog priznanja hrvatskih medija da je Srbija najjača vojna sila u regionu!

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading