UKINUTO STANJE POVIŠENE BORBENE GOTOVOSTI VOJSKE SRBIJE: Nova odluka predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića!

Autor:

Vesti

29.12.2022

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Borbena gotovost proglašena je 26. decembra zbog situacije na severu Kosova i Metohije.

UKINUTO STANJE POVIŠENE BORBENE GOTOVOSTI VOJSKE SRBIJE: Nova odluka predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića!

Foto: Tanjug/AP

Aleksndar Vučić naredio borbenu gotovost Vojske Srbije

Stanje povišene borbene gotovosti u Vojsci Srbije ukinuto je odlukom predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića, potvrđeno je Tanjugu u Predsedništvu.

Borbena gotovost proglašena je 26. decembra zbog situacije na severu Kosova.

Tada je Vučić, kao vrhovni komandant Vojske Srbije naredio da vojska i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti.

Da podsetimo, predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije naredio je da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti, a to je objavio ministar odbrane Miloš Vučević iste večeri.

- Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije - rekao je Vučević.

Kako ja naveo, "to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajući progrom i teror nad Srbima ma gde žive".

Od te noći u stanju borbene gotovosti su bile i sve jedinica MUP Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić naložio je podizanje borbene gotovosti jedinica MUP.

- Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUPa. Žandarmerije, SAJ i policijske brigade. Koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i zauzmu položaje predviđene operativnim planom - rekao je Gašić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading