VOJSKA SRBIJE U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI: Vučić izdao naređenje - stupa na snagu od noćas!

Autor:

Vesti

26.12.2022

22:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vojska Srbije će štititi svoje građane i sprečavati pogrom Srba ma gde žive.

VOJSKA SRBIJE U NAJVIŠEM STEPENU BORBENE GOTOVOSTI: Vučić izdao naređenje - stupa na snagu od noćas!

Foto: Tanjug/AP

Aleksndar Vučić naredio borbenu gotovost Vojske Srbije

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je da Vojska Srbije bude u najvišem stepenu borbene gotovosti, izjavio je večeras ministar odbrane Miloš Vučević.

- Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije - rekao je Vučević.

Kako ja naveo, "to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajući progrom i teror nad Srbima ma gde žive".

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić naložio je podizanje borbene gotovosti jedinica MUP.

- Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUPa. Žandarmerije, SAJ i policijske brigade. Koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i zauzmu položaje predviđene operativnim planom - rekao je Gašić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ranije večeras je komentarisao činjenicu da je patrijarhu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju, kao i samo podizanje borbene gotovosti od strane prištinskih vlasti na KiM.

- Sve dajemo od sebe da sačuvamo mir i stabilnost. Nažalost, nas nisu hteli da slušaju, ili ih nije mnogo ni interesovalo da nas čuju. Danas je i patrijarhu srpskog gospodinu Porfiriju zabranjen ulazak na Kosovo i Metohiju. Nikada se to u istoriji nije dogodilo. I baš ih briga. Besmisleno saopštenje, nevažno... Ali će i dalje da govore samo o srpskim barikadama koje su samo znak nezadovoljstva i borbe srpskog naroda da budu svoji na svome i ništa više. U skladu sa tim, želim da vas obavestim da smo u teškoj situaciji, ali da ćemo dati sve od sebe i da ćemo brinuti na svaki način kako da sačuvamo mir i stabilnost i ne samo to, kako da zaštitimo naš narod na severu Kosova i Metohije. U skladu sa tim, a posle naoružavanja Albanaca i posle podizanja njihove borbene gotovosti, preduzeću sve mere da zaštitimo naš narod i sačuvamo Srbiju - rekao je Vučić na Instagramu.

 

 

Da podsetimo, vlasti u Prištini stavili su tzv. Kosovske bezbednosne snage u punu borbenu gotovost i spremni su da izvrše udar na sever Kosova i Metohije sa 1.500 svojih pripadnika, nezvanično se saznaje.

Ova naredba odnosi se na jedinice iz Prištine, Peći i Prizrena.

Kako se saznaje iz krugova bliskih Kforu, šiptarske snage bezvednosti dobile naređenje da njihovi pripadnici budu noćas u kasarnama ili u dometu moblilnih telefona spremni za pokret u toku noći.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (2)

Loading
Neko iz mase

27.12.2022 00:13

Idi NAVIJAJ za tvoj KAMPACO !

Milan

27.12.2022 19:39

Covek se uziveo u devedesete