DA SE SVI U SRBIJI UJEDINIMO, A DA NAM UJEDINITELJ NE BUDU POLITIČKE PARTIJE VEĆ SRBIJA! Palma čestitao Božić!

Autor:

Vesti

07.01.2023

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ispred Hrama Svetog Jovana Krstitelja u Končarevu kraj Jagodine održano je tradicionalno paljenje badnjaka u prisustvu preko 2000 ljudi iz Končareva, okolnih sela i grada Jagodine.

DA SE SVI U SRBIJI UJEDINIMO, A DA NAM UJEDINITELJ NE BUDU POLITIČKE PARTIJE VEĆ SRBIJA! Palma čestitao Božić!

Foto: Jedinstvena Srbija

Ktitor ovog hrama je Dragan Marković Palma sa porodicom, koji se i obratio prisutnima.

- Badnji dan i Božić su dani praštanja i dani jedinstva. Ja pozivam sve u Srbiji, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost da se ujedinimo, a da nam ujedinitelj ne budu političke partije već Srbija i tako ćemo najbolje svi zajedno da odgovorimo na sve napade na našu zajedničku zemlju. Imam dva pitanja za deo međunarodne zajednice, prvo je „Da li se i gde na svetu desilo da neko zabrani poglavaru jedne crkve da ode u svoju kuću, kao što je onaj Kurti zabranio srpskom patrijarhu da ode u svoju kuću, u Pećku patrijaršiju?“ - istakao je Palma i nastavio:

- Pa su posle Kurtiju rekli da to nije u redu, a on je navodno to ipak dozvolio. Naš patrijarh je otišao sa ministrom inostranih poslova Ivicom Dačićem u Zagreb da pošalje poruku mira Hrvatskoj. Ni mi ni Hrvati ne možemo da zaboravimo šta je bilo, ali naša politika je politika budućnosti, a ne politika prošlosti koju Hrvati non stop nameću. Kada se sretnu mladi iz Srbije i Hrvatske treba da razgovaraju o ljubavi, o životu, o biznisu, tako mi učimo našu decu. I moje drugo pitanje za deo međunarodne zajednice je „Kažite nam gde je to Srbija pogrešila i šta to Srbija nije ispoštovala, koji to sporazum Srbija nije realizovala?“ - pitao je on i dodao:

 

Republika

Foto: Jedinstvena Srbija

Narod ispred crkve u Jagodini

 

- Nema nijednog sporazuma koji Srbija nije realizovala i nema nijednog dogovora koji Srbija nije ispoštovala. Ali kosovski Albanci nisu ispoštovali niti realizovali nijedan. Deo međunarodne zajednice hoće da nam kaže da mi nismo to što jesmo i žele da nam promene našu ličnu kartu. To nikada niko neće moći - kazao je Marković.

- Moja poruka na ovaj pravoslavni praznik je sloga, bezbednost i ljubav u porodici, ali isto tako kao što voliš svoju decu, treba da voliš i drugu decu i ja pozivam sve roditelje čija su deca otišla na privremeni rad u inostranstvo, da pozovu svoju decu da se vrate u svoju državu, jer nema lepše i bolje zemlje od Srbije - završio je Palma.

Republika

Foto: Jedinstvena Srbija

Vatromet iznad Jagodine

 

U Hramu Svetog Jovana Krstitelja činodesjtvovali su sveštenici namesništva Beličkog iz Jagodine, a građani su mogli pre liturgije da celivaju mošti 13 svetaca koliko ih ima u ovom hramu i po čemu je jedinstven. Za sve prisutne obezbeđeni su kuvano vino, kuvana rakija, čaj i sokovi. Uz badnjak zaigralo se i srpsko kolo.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading