SRBIMA OSVANULO 17. JUTRO NA BARIKADAMA: Posle sinoćne pucnjave, mirnija situacija na severu Kosmeta

Autor:

Vesti

26.12.2022

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbi na severu Kosova i Metohije 17. dan su na barikadama.

SRBIMA OSVANULO 17. JUTRO NA BARIKADAMA: Posle sinoćne pucnjave, mirnija situacija na severu Kosmeta

Foto: Tanjug/AP

Srbi na KiM zahtevaju oslobađanje svojih protivpravno uhapšenih sunarodnika, povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije sa severa pokrajine, kao i povlačenje tajnih spiskova za hapšenja Srba.

Jutro je mirno nakon sinoćnje pucnjave u Zubinom Potoku, prenosi RTS. Kfor je potvrdio da je sinoć došlo do pucnjave u Zubinom Potoku, dodajući da u tom incidentu nije bilo povređenih, niti je pričinjena materijalna šteta.

U saopštenju misije Kfora navodi se da je pucano u blizini jedne od njihovih patrola, prenela je "Koha", ističući da nije bilo povređenih ni materijalne štete.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Barikade na KiM

Predsednik Srpske liste Goran Rakić demantovao je sinoć pisanje prištinskih medija da je u Zubinom Potoku napadnuta jedinica Kfora.

- To su nove dezinformacije u nizu koje plasira Priština, sa ciljem da uvuku Kfor u svoje prljave igre i sukob sa srpskim narodom - rekao je Rakić za TV Pink. Istakao je da se nije desio nikakav napad na Kfor, da Srbi poštuju Kfor jer su oni na Kosovu i Metohiji u skladu sa Rezolucijom 1244.

- Trenutna situacija je mirna, ljudi su na barikadama - dodao je Rakić.

Nakon sastanka predsednika Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić sa vojnim vrhom, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović uputio se u Rašku.

- Zadaci koje je dobila Vojska Srbije i ja kao načelnik Generalštaba su precizni i jasni, i biće sprovedeni u potpunosti - istakao je Mojsilović i dodao da je situacija složena i da zahteva prisustvo Vojske Srbije duž administrativne linije.

Podsetimo, Priština je juče zabranila srpskom patrijarhu Porfiriju da uoči Božića ode u Pećku patrijaršiju.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading