DOK SRPSKA DECA TRENIRAJU, ROSU SA DUGIM CEVIMA PORED NJIH: Jeziva slika stvarnosti u Kosovskoj Mitrovici (VIDEO)

Autor:

Vesti

16.12.2022

16:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dok deca treniraju u balonu fudbal, pripadnici albanskih specijalnih jedinica sa puškama nalaze se na samo 50 metara od njih.

Potresan prizor zabeležen je danas u videu u Kosovskoj Mitrovici, na kome se vidi kako srpska deca treniraju fudbal u balonu, dok se nedaleko od njih nalaze pripadnici albanskih specijalnih jedinica - ROSU, koji u rukama drže puške raspoređeni duž proplanka, koji se nalazi na pedesetak metara od sale.

Ovo je tužna slika svakodnevnice Srba na Kosovu, koji su svakodnevno izloženi velikom pritisku sa ciljem progona.

Već sedmi dan Srbi se nalaze na barikadama na severu Kosova i Metohije i protestuju zbog hapšenja bivšeg policajca Dejana Pantića.

Tzv. kosovska policija ne dozvoljava prelaz preko Jarinja i Brnjaka.

Krizni štab u Mitrovici apelovao je da građani istraju i ostanu mirni. Navode da prisustvo specijalnih jedinica na severu ne doprinosi stabilizaciji prilika.

Eskobar lupio šakom o sto: Biće osnovana ZSO

Podsetimo, preksinoć je zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijel Eskobar, gostujući u emisiji na RTS-u govorio o statusu Srba na KiM.

- Ne želim da preudiciram ishod pregovora, ali želim da kažem jednu stvar. Ovo je početak prilike za novi dijalog - istakao je on.

Pre deset godina obavezali su se na zajednicu srpskih opština, a ovako je Eskobar komentarisao pritisak na Prištinu.

- Iz prespektive SAD, to je pravna obaveza između Srbije, Kosova i Evropske unije i oko koje su se dogovorili. Za nas je to takođe obaveza, jer smo podržali taj proces. Jedna osoba i jedna politička partija ne mogu da se povuku jednostrano, tako da će biti osnovana zajednica srpskih opština.Tražićemo načine da tu ideju i ostvarimo - podvukao je Eskobar i dodao:

- Već sam vodio razgovore sa organizacijom civilnog društva, poslovnim organizacijama, sa omladinskim vođama, ljudima koji žele da ta zajednica funkcioniše.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading