DELEGTI PUPS ODLUČILI: Na čelu Gradskog odbora Vranje Gradimir Jovanović

Autor:

Vesti

13.12.2022

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na čelu Gradskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Vranje je ponovo Gradimir Jovanović, odlučili su u prepunoj sali izabrani delegati mesnih odbora PUPS - Solidarnost i pravda.

DELEGTI PUPS ODLUČILI: Na čelu Gradskog odbora Vranje Gradimir Jovanović

Foto: PUPS

Za potpredsednike ovog gradskog odbora izabrani su Dragan Mihajlović i Dragan Jovanović. Na istoj sednici izabran je stalni sastav Gradskog odbora, nadzorni odbor, disciplinska komisija i sekretar. 

- Poverenje u PUPS u Pčinjskom okrugu, posebno u seoskim sredinama, raste iz dana u dan. Ljudi su zainteresovani da se pridruže i da praktično radimo, da bude bolje za penzionere, za  poljoprivrednike, ali da se to vidi i oseti. Svi stanovnici Vranja, gradskog i prigradskih naselja koji imaju preko 65 godina života imaju besplatan prevoz, podeljeno je 100 paketa namirnica za najugroženije penzionere i izborili smo se za popuste za banjsko lečenje u obližnjim banjskim centrima. I možda najznačajnije da će Vranje uskoro, zahvaljujući PUPS-u, konačno imati dom za stara lica - izjavio je Gradimir Jovanović.

Prisutnima se obratio zamenik predsednika PUPS - Solidarnost i pravda Hadži Milorad Stošić koji je podestio da se odlukom države da od januara naredne godine penzije prate plate, ostvaruje se osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda - poznat kao Tri P, koji je podržao predsednik Republike Aleksandar Vučić, a kojim se omogućava da penzije lekara, učitelja ili vojnika rastu onoliko koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Republika

Foto: PUPS

 

Predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija je jedan od priopriteta PUPS - Solidarnost i pravda u narednom periodu. Ovaj poseban vid socijalnog davanja bio bi namenjen svim osobama preko 65 godina života, koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu, niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela i ovakav vid davanja bila bi potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, brinući o porodicama, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Prioritet PUPS - Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, ali i inicijative kao što su uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode i reforma PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Nastavlja se i zalaganje za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli do 50 hektara slobodne državne zemlje bez naknade, i to mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

Borba za zaposlene nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u matičnim zemljama tih kompanija, pre svega kroz korporativne ugovore, ali i participiranje u dobiti preduzeća.

Izbornoj sednici PUPS - Solidarnost i pravda u Vranju prisustvovali su član izvršnog odbora Zoran Dimitrijević, predsednik optšinskog odbora Medijana iz Niša Svetozar Aleksov, kao i predsednici opštinskih odbora Pčinjskog upravnog okruga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading