U VELIKOM SMO ŠOKU! Srđan Petrović: Želimo da nastavimo proizvodnju i živimo od svog rada!

Autor:

Vesti

12.12.2022

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Porodica Petrović, u čijem je vlasništvu vinarija iz koje je zaplenjeno vino na KiM, iz Velike Hoče danas je bila u poseti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću u zgradi Generalnog sekretarijata.

U VELIKOM SMO ŠOKU! Srđan Petrović: Želimo da nastavimo proizvodnju i živimo od svog rada!

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Predsednik je ovom prilikom razgovarao sa Srđanom Petrovićem, njegovom ženom i decom i poručio da misli da koliko god njima da je teško, bilo je još teže gledati bolne scene i biti nemoćan.

Vlasnik vinarije se nakon sastanka sa predsednikom obratio i medijima, a za naš portal je poručio da su još uvek u šoku, ali kako je naveo, ništa ih neće sprečiti da nastave da se bave ovim poslom.

- Trenutno smo u velikom šoku, supruga i stariji sin su emotivno doživeli situaciju, stabilizujemo se i nadamo da ćemo nastaviti gde smo stali. Velika Hoča je Hilandarski metoh, metoh manastira Dečani, manastira Pećke patrijaršije i manastira Deviča. Svi ovi manastiri imaju svoju zemlju, vinograde i podrume u Velikoju Hoči. Želimo da nastavimo proizvodnju i živimo od svog rada i truda - naveo je Srđan za Telegraf.

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Srđan Petrović i Aleksandar Vučić

Između ostalog, on je rekao da želi da se zahvali predsedniku Srbije, kao i direktoru Kancelarije za KiM, Petru Petkoviću.

- Meštanima dugujem zahvalnost koji su svi kao jedan stali u našu odbranu - naveo je on.

Podsetimo, u Veliku Hoču je došla kamion cisterna sa namerom da se zapleni vino i ostali proizvodi vinarije Petrović. Portparol Carine Kosova Adriatik Staviljeci izjavio je da je kosovska carina u Velikoj Hoči zaplenila oko 42.000 l belog i crnog vina, vrednog više od 100.000 evra jer nije imalo akcize niti je na njega plaćen porez, prenosi Reporteri.

Foto: TANJUG/RADE PRELIĆ

Srđan Petrović i Aleksandar Vučić

U trenutku zaplene ispred kuće Petrovića okupio se veliki broj meštana, a otac Srđan se u znak protesta vezao za banderu, dok je njegov najstariji sin pretio da će skočiti sa krova.

Barikade koje su postavljene na severu Kosova i Metohije i dalje su na prelazima, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić održao je sinoć hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost zbog sumnje da će premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti poslati do zuba naoružane pripadnike ROSU na sever KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading