DAĆEMO SVE OD SEBE DA SAČUVAMO MIR! Vučić pozvao Srbe sa KiM da ne nasedaju na provokacije!

Autor:

Vesti

12.12.2022

11:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primiće danas u Beogradu vlasnika vinarije Srđana Petrovića iz Velike Hoče

DAĆEMO SVE OD SEBE DA SAČUVAMO MIR! Vučić pozvao Srbe sa KiM da ne nasedaju na provokacije!

Foto: printscreen

Iz vinarije porodice Petrović iz Velike Hoče, policija i carina privremenih prištinskih vlasti prošlog četvrtka su zaplenili gotovo svo proizvedeno vino, oko 42.000 litara.

-Koliko je vama bilo teško, nama je zbog nemoći bilo još teže...Božidar u kolicima, nešto stvarno najpotresnije - rekao je predsednik na samom početku obraćanja.

Oni ne znaju razlike u tipovima vina, pa izmešali sve...negoi jesi li ti Milane naučio od oca kako se pravi - upitao je predsednik sina vlasnika vinarije Petrović.

- Nisu imali razumevanja za moju decu, plakala sam ,vrištala, ali bili su gluvi - dodala je majka, a predsednik zamolio da se više ne penje na krov da maju ne sekira, uz osmeh je dodao predsednik.

- Predsedniče, neizmerno vam hvala na svemu što činite za nas - dodao je Milan drhtavim glasom.

- Koliko nam je bilo žao i teško, toliko je svaki Srbin bio ponosan na vas - rekao je predsednik.

Predsednik dobio poklon

- Moram da vam kažem da sam na poklon dobio metohijsko crveno vino, izvanredno, i ono što je interesantno što na etiketi stoji KiM, Velika Hoča, naša Srbija, pa im je izgleda to zasmetalo. Vama hvala na ovome, moj otac ima veliku kolekciju vina pa će ovo vino zauzeti posebno mesto u našoj kući u Jaincima - rekao je predsednik i zahvalio ovoj divnoj porodici i zatražio da na kratko ostane nasamo sa porodicom Petrović.

Foto: Tv Pink

Metohijsko vino

Obraćanje predsednika

- Veoma sam srećan što sam mogao da primim porodicu Petrović i njihovu decu. Fale nam samo roditelji, Božana i Božidar. Božidar je onaj junak u kolicima. Više smo govorili o Velikoj Hoči, o tome kako da pomognemo ostanak i opstanak naše omladine. Šta je potrebno još da uložimo, a da nas u tome ne ometaju - rekao je Vučić.

- Kada sam razgovarao sa decom, video sam veliku želju da ostanu - dodao je.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

- Onoliko koliko možemo da pomognemo, mi ćemo to i da uradimo. I kad su im s dugim cevima upali u kuću, oni nisu krili ko su i šta su, svoje poreklo, prezime.

Tokom susreta sa Petrovićima video sam neverovatnu snagu i opredeljenost da ostanu da žive u izuzeno teškim uslovima u Velikoj Hoči, zahvalan sam im što čuvaju srpsko ime i prezime u Metohiji – rekao je Vučić.

Srđan Petrović se zahvalio i državi Srbiji, predsedniku i dorektoru Kancelarije za KiM, koji je sa njima bio ceo dan u četvrtak, kada im je oduzeto vino.

Odgovaranje na pitanje novinara

Ja sam juče gledajući naše pripadnike odbrambenih snaga bio presrećan kada sam video tu vrstu jedinstva, opredeljenosti da se izvrši svaki zadatak koje državno rukovodstvo bude stavilo pred njih.

Što se izjave Berbok tiče Vučić je rekao:

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

Pa ne dešava se ovo jer je uihapšen Dejan Pantić bez ikakvog razloga. Dan pre toga Kurti je rekao da su detinjaste želje da se formira ZSO. Na dan kada vam kaže da je neko spustio tenzije jer je odložio izbore, a taj dan ste upadali sa specijalcima u OIK. Znali ste da izbora neće biti, već ste hteli da napadate Srbe. Tobož hoćete da odlažete izbore, a upadate.

Ima Popadićeva divna pesma o mišu - predlažem im da je pročitaju. E takvih u Srbiji neće naći - poručio je predsednik Vučić.

- Imam jedno ključno pitanje. Ja ću izneti 5 važnih dokumenata, a vi nam pokažite jedan koji treba da mi poštujemo, evo samo jedan. Šta hoćete da poštujete, nemojte govoriti da ne želite baš ni jedan! Ni jedan jedini od pet! Ja sam bio u šoku da to nisu radili samo nama, to su radili i drugima. Imali smo toliko besanih noći da napravimo Briselski sporazum, a sad puj pike ne važi. -

- Što se Borelja tiče, ne želim da odgovorim, jer se bojim da je ova reakcija njegova, posledica napada kad je naglas izgovorio ime krivca. Molimo ih da uvaže osnovne zahteve i poručujemo da ne želimo nikakve sukobe - dodao je predsednik.

- Verujem da ćemo sačuvati mir i daćemo sve od sebe da tako bude - rekao je i dodao da je u četvrtak sednica Vlade Srbije kada će Vlada doneti odluku za upućivanje pisma komandantu KFORA.

Podsetimo, pripadnici tzv. kosovske policije dva dana su maltretirali poridicu Petrović iz Velike Hoće, a što je rezultiralo otimanjem vina i uništavanjem istog s obzirom na to da su sve usipali u istu cisternu i pomešali sve sorte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading