DRAMATIČNA IZJAVA PUTINOVOG POSLANIKA: Ruska odbrana Srba na KiM trenutno nema mnogo šansi za uspeh!

Autor:

Vesti

12.12.2022

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanik Jedinstvene Rusije Oleg Morozov ocenio je da bi Ruska Federacija trebalo da brani prava Srbije, ali je ocenio da takva inicijativa nema mnogo šanse za uspeh.

DRAMATIČNA IZJAVA PUTINOVOG POSLANIKA: Ruska odbrana Srba na KiM trenutno nema mnogo šansi za uspeh!

Foto: Tanjug/AP

- Rusija treba da stane na stranu Srbije i ponudi usluge posredovanja - ocenio je poslanik Ruske Dume za Sputnjik.

- Rusija bi naravno trebalo da ponudi usluge posredovanja Srbiji i brani njena prava, ali nema mnogo šanse za uspeh. Ali šanse će biti znatno veće nakon naše vojne i političke pobede u Ukrajini - dodao je on.

Njegova izjava dolazi u izuzetno osetljivom trenutku s obzirom na to da je situacija na Kosovu i Metohiji danima napeta zbog torture koju po nalogu samozvanog premijera Aljbina Kurtija sprovode pripadnici ROSU.

Republika

Foto: Tanjgu/AP

 

Peskov: Prava Srba da budu osigurana

Kremlj se zalaže za apsolutno poštovanje svih prava kosovskih Srba u kontekstu još jednog zaoštravanja situacije u regionu, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

- Mi se, naravno, zalažemo za to da sva prava kosovskih Srba budu apsolutno osigurana i da se ispune sve obaveze koje su strane preuzele prema dokumentima koji su relevantni za ovu situaciju - rekao je on novinarima, koji se obraćaju građanima Beograda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading