DUGE CEVI I PRSTI NA OBARAČU: Albanci ponovo prete da se spremaju za udar na sever Kosova i Metohije (FOTO)

Autor:

Vesti

11.12.2022

17:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na fotografijama koje su se pojavile, Albanci su obučeni u uniforme.

DUGE CEVI I PRSTI NA OBARAČU: Albanci ponovo prete da se spremaju za udar na sever Kosova i Metohije (FOTO)

Foto: Društvene mreže

Na društvenim mrežama na profilima iza kojih stoje kosovski Albanci pojavljuju se fotografije pripadnika ROSU koji se spremaju da napadnu Srbe na barikadama na severu Kosova i Metohije i naprave "Oluju".

Kako se vidi na fotografijama, Albanci su obučeni u uniforme, a u rukama imaju duge cevi i drže prste na obaraču.

Predsednik Srpske liste Goran Rakić saopštio je ranije da na osnovu informacija koje imaju, Aljbin Kurti će večeras na sever Kosova i Metohije poslati do zuba naoružane ROSU i ostale jedinice da "progoni srpski narod i sprovodi Oluju".

- Nakon našeg apela za mir, a prema informacijama koje imamo Aljbin Кurti je na sednici sa svojim bezbednosnim strukturama najavio da će večeras poslati do zuba naoružane ROSU i ostale jedinice na sever Кosova i Metohije da progoni naš narod i sprovodi Oluju - naveo je Rakić.

Rakić je pozvao Kfor da spreči upad ROSU na sever Кosova, podsećajući da je njihovo prisustvo na ovim prostorima protivno svim sporazumima na snazi.

- Ovo je trenutak kada je odgovornost na Кforu i Euleksu, da spreči haos koji Кurti sprema - poručio je Rakić.

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Goran Rakić

Kosovska policija danas je upala i na Gazivode, te skinula srpske zastave, o čemu je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obavestio EU izaslanika Miroslava Lajčaka.

Povodom najnovijih pretnji koje su upućene iz Prištine, predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je za 19 časova zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading