POPOVIĆ: Važno je da budemo ujedinjeni oko kosovske politike predsednika Vučića, jer je ona jedina realna!

Autor:

Vesti

11.12.2022

09:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Srpske narodne partije, dr Nenad Popović, izjavio je da u potpunosti podržava predlog predsednika Republike Srbije, g. Aleksandra Vučića, da se na osnovu Rezolucije 1244 Saveta Bezbednosti UN zahteva povratak hiljadu pripadnika srpske vojske i policije na Kosovo.

POPOVIĆ: Važno je da budemo ujedinjeni oko kosovske politike predsednika Vučića, jer je ona jedina realna!

Foto: Promo foto

- U atmosferi terora koji nad srpskim narodom sprovodi osvedočeni srbomrzac i ekstremista Aljbin Kurti, jedini način da zaštitimo naš narod od novog pogroma i progona je dolazak naših snaga bezbednosti u južnu srpsku pokrajinu - istakao je Popović.

On je upozorio da Kurti bezočno i drsko krši briselski sporazum, i ismeva njegove najvažnije odredbe, poput obaveze formiranja Zajednice srpskih opština. Dok predstavnici zapadnih zemalja to nemo i bez reakcije posmatraju, Kurti svojim bezumnim akcijama protiv našeg naroda preti da uruši mir u regionu.

- Suočena sa ovim Kurtijevim bezumljem i ćutanjem zemalja koje podržavaju tu lažnu državu, Srbija je morala da reaguje zahtevom da naš vojnik i naš policajac garantuju bezbednost Srbima, a ne albanski NATO vojnik koji se smeje dok hapsi naše ljude u manastiru Hoča - dodao je Popović.

On je istakao da je važno podržati državnu politiku koju je izneo predsednik Vučić, jer je ona jedina realna, a pred nama su dani pritisaka, pretnji i ucena.

- U ovim teškim vremenima za Srbiju, bilo kakva kosovska politika koja za svoje polazište ima prazni i nerealni populizam, ili otvoreno svrstavanje na stranu onih zapadnih sila koje nam prete, samo bi bila u funkciji spoljnih faktora koji žele da izazovu podelu u srpskom narodu u ovom najvažnijem državnom pitanju. -

- Danas, kada nam se najavljuju dolasci raznih zapadnih delegacija koje će pred nas postavljati zahteve da priznamo nezavisnost Kosova, i koje će nam pretiti ako to odbijemo, najpotrebnije je da budemo složni, realni, mudri i strpljivi. Moramo biti odlučni da branimo naše neotuđivo pravo na Kosovo, i da u ovom globalnom sukobu ostanemo slobodni i nezavisni - zaključio je predsednik Srpske narodne partije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading