BRNABIĆ PORUČILA TAJKUNSKIM TELEVIZIJAMA: Sloboda medija u Srbiji postoji i hvala vam što ste svojom kampanjom to obrazložili

Autor:

Vesti

09.12.2022

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić ispraća na aerodromu "Nikola Tesla" prvi let na novoj avionskoj liniji između Beograda i Tjenđina, a dok je odgovarala na pitanja tajkunskih medija upitala ih je da li danas rade ili su se samougasili.

BRNABIĆ PORUČILA TAJKUNSKIM TELEVIZIJAMA: Sloboda medija u Srbiji postoji i hvala vam što ste svojom kampanjom to obrazložili

Foto: Dragan Kadić

-Kampanju koju ste pokrenuli na dan kada je bio samit u Tirani, što je bio izuzetno važan događaj za Srbiju ne znam šta joj je bila namera. Da se skrene pažnja sa takvog događaja ili da se oteža dodatno Srbiji? Ta kampanja je pokazala i vi ste pokazali da u Srbiji postoji sloboda medija i hvala vam na tome. Jer vi ste se samougasili i napisali da bi ovako izgledalo u Srbiji da ne postoji sloboda medija, što znači da postoji jer ste se opet odlučili da radite -rekla je premijerka.

Republika

Foto: Dragan Kadić

Ana Brnabić

 

- Kada se vi ugasite tada ne postoji sloboda medija i to se samougasite, to je nekoretno prema vašim kolegama sa Euronews, Insajdera...ali je dobro kada ste se upalili, Valjda smo svi shvatili da postoji sloboda medija u Srbiji kao što je i postojala dan pre toga. Hvala vam što ste nikad jasnije to obrazložili svojom kampanjom - dodala je premijerka.

Podsetimo, pre nekoliko dana Jutajted medija ceo dan je držala svoje programe u mraku napisavši da bi Srbija ovako izgledala bez slobodnih medija.

Ovaj potez tajkunskih medija je naišao na optre kritike.

Novinarka Ljiljana Smajlović je istakla da ta kompanija ceo dan nije objasnila zašto je svojim medijima naložila da zamrače ekrane informativnih kanala.

- Ono što mogu da primetim je to da je da je ovo potpuno suprotno svim zakonima novinarstva, kad redakcija zacrni ekrane, u takvim situacijama glavni urednik će da objavi zašto to radimo danas i šta želimo da izdejstvujemo - objasnila je ona u sredu u Jutarnjem programu TV Pink.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading