NIJE TO PITANJE MOJE SUJETE, BEOGRAD ĆE JOŠ JEDNOM RAZMISLITI: Vučić o učestvovanju na samitu Zapadni Balkan-EU!

Autor:

Vesti

02.12.2022

12:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je na konferenciji za novinare posle sastanka sa komesarom EU Oliverom Varheljijem da će zvanični Beograd još jednom razmotriti odluku o učestvovanju na samitu EU - Zapadni Balkan u Tirani.

NIJE TO PITANJE MOJE SUJETE, BEOGRAD ĆE JOŠ JEDNOM RAZMISLITI: Vučić o učestvovanju na samitu Zapadni Balkan-EU!

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

Predsednik je naglasio da je o tome razgovarao sa premijerkom Anom Brnabić koja smatra da je Srbiji mesto na tom samitu.

- To nije pitanje moje sujete i spreman sam da još jednom razmotrimo tu odluku - rekao je šef države.

- Stav premijeke Brnabić i Varheljija je da je važno da Srbija bude tamo, donećemo odluku u narednim danima - naglasio je Vučić.

Predsednik je, kako je Republika već pisala, naveo da sve što je rekao o Radi Trajković i Nenadu Rašiću, misli i danas.

Republika

Foto: Printskrin: TV Pink

 

Šef države otkrio je tokom obraćanja i šta mu je jedan strani diplomata o ponašanju privremene vlasti u Prištini i kršenje sporazuma.

- Ja sam čuo od jednog diplotame, stvarno dosta tih priča o dve strane, jer smo svaki put mroali da gasimo požar i da se borimo za mir i stabilnost i posle deste meseci se vidi da su lagali od prvog trenutka. It's enough! To mi je rekao. Dosta je! - istako je šef države.

Vučić je podvukao da je situacija na KiM uzavrela i da su Srbi i južno od reke Ibar spremni da napuste institucije samozvane države.

Sa druge strane, evropski komesar ocenio je da se nalazimo na "ključnoj raskrsnici" i da je "Srbija potrebna za stolom na sastanku u Tirani".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading