POČETAK VAŽNE SARADNJE! Premijerka Brnabić poželela dobrodošlicu čuvenom doktoru Đenu!

Autor:

Vesti

27.11.2022

11:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Vlade Srbije Ana Brnabić danas je poželela dobrodošlicu dr Vang Đenu, kineskom genetičaru i biznismenu, predsedniku i suosnivaču kineske kompanije BGI Genomiks.

POČETAK VAŽNE SARADNJE! Premijerka Brnabić poželela dobrodošlicu čuvenom doktoru Đenu!

Foto: Republika.rs

- Bilo mi je veliko zadovoljstvo da poželim dobrodošlicu Dr Vang Đenu iz BGI-a u Srbiju. Zahvalila sam mu se za svu njihovu podršku tokom pandemije virusa COVID-19, pre svega u vidu dve laboratorije "Vatreno oko" koje su nam pomogle da sačuvamo mnoge živote. Srećna sam što sada mogu da najavim početak naše saradnje u oblasti istraživanja i razvoja u biotehnologiji i najnaprednijoj medicinskoj dijagnostici - napisala je premijerka na Tviteru.

Podsećamo, Đen je u januaru 2020. otputovao u Vuhan kako bi uspostavio koordinacioni centar za borbu sa korona virusom, pomažući u koordinaciji razvoja dijagnostičkih testova i laboratorije za hitne slučajeve od 2000 kvadratnih metara izgrađene za 5 dana.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading