KOGA KOD MALTRETIRA KOSOVSKA POLICIJA TO ĆE SAD MOĆI I DA PRIJAVI! Pokreće se posebna telefonska linija!

Autor:

Vesti

17.11.2022

23:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon četiri popodne građani mogu poslati poruku, a mi ćemo ih pozvati sutradan kako bi im objasnili koji su postupci i šta treba da urade, objasnio je Milićević.

KOGA KOD MALTRETIRA KOSOVSKA POLICIJA TO ĆE SAD MOĆI I DA PRIJAVI! Pokreće se posebna telefonska linija!

Foto: pexels.com

Izvršni direktor nevladine organizacije "Aktiv" iz Kosovske Mitrovice Miodrag Milićević saopštio je da ta organizacija pokreće telefonsku liniju preko koje će građani koji se kreću ka punktovima Jarinje i Brnjak na severu KiM, moći da prijave slučajeve malteriranja i neprimereneog ponašanja policije.

Povod za ovakvu inicijativu je slučaj koji se dogodio Milićeviću pre nekoliko dana u blizini punkta Jarinje, kada su ga verbalno vređali i fizički napali pripadnici specijalne policije, prenosi RTS.

- Nemamo nameru kao organizacija da zamenimo zvanične policijske organe na Kosovu, ali imamo da građanima olakšamo put komunikacije prema zvaničnim institucijama i ohrabrimo ih da mogu da prijave bilo koji od incidenata, maltretiranja ili nemilih situacija u kojima oni smatraju da je policija prekršila svoja ovlašćenja i da su reagovali na neprimereni način - rekao je Milićević.

Linije će biti u funkciji tokom radnih sati ove organizacije, to jest od 8 do 16 časova.

Nakon četiri popodne građani mogu poslati poruku, a mi ćemo ih pozvati sutradan kako bi im objasnili koji su postupci i šta treba da urade - objasnio je Milićević.

Dan nakon incidenta, kada je dobio udarac pesnicom od strane policijskog službenika, Milićević je podneo žalbu policijskom inspektoratu u Prištini.

Bonus video:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading