VUČIĆ RAZGOVARAO SA MINISTROM SPOLJNIH POSLOVA ITALIJE: Objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na KiM

Autor:

Vesti

06.11.2022

11:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski lider govorio o situaciji na KiM.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA MINISTROM SPOLJNIH POSLOVA ITALIJE: Objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na KiM

Foto: Tanjug/T. Radovanović

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa potpredsednikom Vlade i ministrom spoljnih poslova Republike Italije Antonijom Tajanijem.

Vučić je italijanskom zvaničniku, kao predstavniku jedne od zemalja Kvinte, objasnio stavove Srbije povodom najnovijeg razvoja situacije na Kosovu i Metohiji.

On je rekao da će se Srbija, kao i do sada, ponašati ozbiljno i odgovorno, poštujući svoje obaveze i opredeljenje da čuva mir i stabilnost, koji Priština ugrožava svojim jednostranim aktima i akcijama.

-Poslednji takav neodgovoran korak Prištine izazvao je gnev Srba sa severa Kosova i Metohije, objasnio je predsednik šefu italijanske diplomatije Tajaniju, navodi se u saopštenju službe za saradnju sa medijima.

Ministar Tajani je rekao da su narastajuće tenzije zabrinjavajuće,  izrazivši nadu da će biti sačuvani mir i stabilnost i da će Srbija tome dati svoj doprinos. On je, takođe, pozvao da se prednost da dijalogu.

Predsednik Vučić čestitao je ministru Tajaniju stupanje na odgovornu dužnost, a ovom prilikom su dvojica sagovornika izrazili nadu da će njihova saradnja u budućnosti biti dobra, na temeljima ličnog odnosa izgrađenog dok je Tajani bio predsednik Evropskog parlamenta. Dvojica zvaničnika očekuju intenzivniji politički dijalog Srbije i Italije.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading