VUČIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM HILOM: Priština dovodi u pitanje BEZBEDNOST čitavog regiona!

Autor:

Vesti

05.11.2022

13:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, razgovarao je sa ambasadorom SAD-a, Kristoferom Hilom i naglasio tešku situaciju Srba na Kosovu i Metohiji.

VUČIĆ RAZGOVARAO SA AMBASADOROM HILOM: Priština dovodi u pitanje BEZBEDNOST čitavog regiona!

Foto: instagram.com/buducnostsrbijeav/printscreen

- U dugom i sardržajnom telefonskom razgovoru sa ambasadorom Hilom ponovio sam da Srbija ostaje posvećena očuvanju mira, poštovanju međunarodnog javnog prava i punoj primeni svih potpisanih sporazuma, ali i naglasio užasnost Srba sa KiM ponašanjem i jednostranim potezima Prištine koji dovode u pitanje njihovu bezbednost i stabilnost čitavog regiona - objavio je predsednik Aleksandar Vučić na svom Instagram nalogu @buducnostsrbijeav.

Kako je saopštilo predsedništvo Srbije, američki ambasador je "zahtevao od predsednika Vučića da se Srbija ponaša odgovorno, ozbiljno i da ni na koji način ne učestvuje u ugrožavanju regionalnog mira i stabilnosti".


U saopštenju se ističe da je "predsednik Vučić rekao da je Srbija posvećena poštovanju međunarodnog javnog prava i svih potpisanih sporazuma, ali da su Srbi sa severa Kosova i Metohije užasnuti smenom direktora Regionalne direkcije policije za region Sever Nenada Ðurića i svim pitanjima u vezi sa registarskim tablicama i šokirani po stoti put ponovljenim izjavama da za njih međunarodno pravo, Briselski sporazum i Zajednica srpskih opština ne postoje".

Podsetimo, skoro deset godina Priština odbija da formira zajednicu srpskih opština.

Režim pod Kurtijem godinama teroriše srpski narod na Kosmetu.

Svojim zapaljivim izjavama, Aljbin Kurti još jednom je pokazao da nema nameru da poštuje prava Srba na Kosovu i Metohiji, kao i da je nemilosrdno pogazio Briselski sporazum.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading