SMEDEREVSKA PALANKA NA NOGAMA: Radnik i Jasenica 2017 u epicentru fudbalskih zbivanja!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

05.11.2022

13:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Administrativni centar Donje Jasenice, kako sa pravom nazivaju Smederevsku Palanku, ovog vikenda predstavljaće epicentar podunavskog fudbala.

SMEDEREVSKA PALANKA NA NOGAMA: Radnik i Jasenica 2017 u epicentru fudbalskih zbivanja!

Foto: FK Jasenica 2017

Prvi sinonim za fudbal u gradu na reci Jasenici jeste Perica Ognjenović, nekadašnji fudbaler, između ostalih, Crvene zvezde, madridskog Reala, Kajzerslauterna, kijevskog Dinama,..., ali i uspešni reprezentativac SR Jugoslavije koji je 1998. godine u dresu sa nacionalnim obeležjima bio učesnik Svetskog prvenstva u Francuskoj.

 

Danas u Smederevskoj Palanci egzistiraju dva fudbalska kolekvita koja se takmiče u okviru Podunavske okružne lige, petom stepenu takmičenja srpskog fudbala. U pitanju su ekipe Radnika sa popularne Kolonije i tim Jasenica 2017 koji svoje mečeve igra na gradskom stadionu u blizini crkve Svetog Preobraženja.

U aktuelnoj sezoni obe ekipe se nalaze u gornjem domu tabele Podunavske okružne lige. Radnik je u 12 odigranih mečeva ostvario skor od šest pobeda, dva remija i četiri poraza i sa 20 osvojenih bodova zauzima sedmu poziciju na tabeli.

 

Mlađi gradski rival, Jasenica 2017, nalazi se stepenik niže sa pet bodova manje u odnosu na ekipu sa Kolonije, ali treba naglasiti da je u prvom ovosezonskom derbiju dve palanačke ekipe, Jasenica 2017 slavila minimalnim rezultatom 1:0.

Ovog vikenda Radnik će na svom igralištu na Koloniji dočekati Železničar iz Kusadka, dok će Jasenica na popularnoj "Nepokorenoj Mladosti" odmeriti snage sa gostima iz Novog Sela, ekipom Mladosti.

 

- Podunavska okružna liga, 13. kolo:

Jasenica 2017 (Smederevska Palanka) - Mladost (Novo Selo)

Podunavac (Udovice) - SASK (Saraorci)

Petlić SD 2006 (Smederevo) - Mladi borac (Veliko Orašje)

Crvena zvezda (Suvodol) - Pobeda (Golobok)

Mladi radnik 1940 (Radinac) - Sloga (Lugavčina)

Polet (Trnovče) - OFK Napredak (Markovac)

Mladost 1948 (Donja Livadica) - Proleter 1947 (Vranovo)

Radnik (Smederevska Palanka) - Železničar (Kusadak)

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading